Bukplastikk fjerner overflødig hud

940x470-Youngwomanonhilltopbythesea.jpg

Hvis du har overskuddshud på magen etter vektnedgang, overvektskirurgi, fødsler osv., kan bukplastikk gjenopprette magen slik den var ved å fjerne overskuddet av hud. Det er kort ventetid for å komme til konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi.

Bukplastikk fjerner overflødig hud

Mange ønsker seg en flat og fast mage. Med alderen mister huden langsomt elastisitet, dette gjelder også huden på magen. Både menn og kvinner kan etter et vekttap oppleve at huden henger på hele eller nedre del av magen. Kvinner er særlig utsatt i forbindelse med graviditet, hvor både huden og bukmusklene kan miste noe elastisitet. Disse forandringene kan korrigeres ved en bukplastikk, hvor overflødig hud og eventuelle fettansamlinger fjernes samt at bukmuskulaturen strammes.

Dersom pasienter har normal elastisk hud, men bare for mye fett i mageregionen vil det som regel være tilstrekkelig med fettsuging (liposuction).

Tre ulike operasjonsteknikker

  1. Mini (liten) bukplastikk: Dersom det bare er løs hud under navlen, kan det være tilstrekkelig å utføre en mini-bukplastikk. Operasjonsnittet (bikini-snitt) er noe kortere enn ved en fullbukplastikk og vanligvis er det ikke behov for å løse ut navlen. Man kan kombinere fettsuging med en mini-bukplastikk. Huden over navlen vil da ikke bli strammet opp.
  2. Full bukplastikk: Dersom det foreligger overflødig hud både under og ovenfor navlen, er det behov for å løse ut navlen samt huden opp til ribbebuen for å kunne stramme opp magen. Operasjonssnittet (bikini-snitt) er vanligvis noe lengre enn ved en mini-bukplastikk. Ofte kombinerer man fettsuging med en full-bukplastikk. Denne operasjon er mer omfattende.
  3. Full bukplastikk med invertert T-snitt: Dersom det er mye hudoverskudd (f.eks. etter kraftig slanking eller etter en slankeoperasjon - postbariatrisk) både i horisontal retning og i circumferensen av kroppen kan det være nødvendig å benytte full-bukplastikk med invertert T-snitt (også kalt "Fleur de lis"). Snittet legges da fra en hoftekam til den andre (langt bikini-snitt) samt fra symphysen oppover til brystbenet for å stramme opp huden i begge retninger. Operasjonen kan kombineres med fettsuging. Inngrepet er omfattende.