– Noen skjærer i mer enn bare juleribba

Ved Volvats legevakt på Majorstuen går det unna året rundt. Men selv de som skader seg på selve julaften rekker ofte hjem igjen før pakkene deles ut.

Lillan L Dyvik Ellingsen - Medisinsk direktør / CMO

13.12.2018

Med julen like rundt hjørnet er det tid for noen mer sesongbaserte skader og sykdomstilfeller.

– Perioden vi er inne i nå er starten på influensasesongen, og det går virus og omgangssyke. Det merker vi. Så endres også været, og det blir glatt ute. Det gir flere håndleddsbrudd. Vi legger ikke om tempoet når vi er ute og går, selv om det blir glatt, sier doktor Lillan L. Dyvik Ellingsen. Hun er allmennlege, og medisinsk ansvarlig lege på allmennavdelingen ved Nationaltheatret og Majorstuen.

Hjem igjen på julaften

Man kommer heller ikke utenom skader som er direkte knyttet opp mot julefeiring og julemat.

– Noen skjærer i mer enn bare juleribbe. Jeg har opplevd pasienter som har fått kutt i forsøket på dele opp ribbe, og endt hos oss. Her har de blitt sydd sammen, og rukket hjem igjen til resten av juleselskapet, forteller Dyvik Ellingsen.

At man slipper kø og får rask behandling, kan da være forskjellen på jul med familien, og jul på et venteværelse.

– En person fikk et ankelbrudd i en trapp, på vei til et selskap. Da gipset vi sammen, og pasienten ble sendt tilbake igjen samme kveld. Det gikk fint, sier legen.

Hun har opplevd at folk har fått støt som følge av uheldige opplevelser med juletrebelysning, men også det har endt godt.

Alle dager er forskjellige

Hva er en vanlig dag på en legevakt?

Noe sånt finnes egentlig ikke, for ingen aner hvem som vil komme inn døren, og hva som da er problemet. Men når noe skjer er man klare ved Volvat Majorstuen.

– Det er et godt sted å jobbe, og veldig variert. Alle dager er forskjellige. Det kan være alt fra øreskylling, brudd eller hjerteinfarkt på samme dag. Man må være klar for å ta i mot akutte pasienter. Vi er alltid beredt, sier Dyvik Ellingsen.

Laboratorium og røntgen

– De som kommer til oss setter pris på at det er enkelt å få time, og at det er kort ventetid. Vi tar oss også bedre tid til hver pasient. Vi kan følge opp kroniske plager, eller starte utredning, sier Dyvik Ellingsen

Det som skiller Volvats legevakt fra det kommunale tilbudet, og mindre, private klinikker, er blant annet at kontinuerlig tilgang på laboratorium og røntgen.

– Vi tror at de som kommer til oss setter pris på mottakelsen og tilbudet vi gir. «Vi gir det lille ekstra», er vårt motto, sier Dyvik Ellingsen.

Husk god håndhygiene

På Volvats legevakt på Majorstuen får man hjelp uansett hva som måtte skje, men Dyvik Ellingsen mener det er tre ting som er ekstra viktig å huske på for å kommet seg helskinnet og smertefri gjennom julestria.

– Prøv å ta det litt med ro på glatt underlag, forsøk å holde stressnivået så lavt som mulig, og husk god håndhygiene. For det er ikke noe gøy å bli syk på julaften, sier legen.

Les mer om behandlingstilbudet ved Volvat legevakt på Majorstuen

Lillan L Dyvik Ellingsen

Medisinsk direktør / CMO

Volvat Storo

Relaterte tjenester

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.