Behandling av lepper og rynker rundt munnen

Når det gjelder behandling av lepper så handler ikke det alltid om å gi en leppeforstørring.

Linda Jensen - Kosmetisk sykepleier

08.05.2018

Man kan ha fått smårynker både på og rundt leppene både på grunn av aldring, volumtap og/eller at leppene er så tørre at det dannes rynker og skorper.

Når man blir eldre så mister leppene volum og man kan få en flat, innsunket og smal «snurpemunn» som gjør at man kan se sur ut.

Andre har i utgangspunktet bra naturlig volum i leppene, men kan allikevel ha fått rynker rundt munnen.

Munnen er stadig i bevegelse og med alderen vil det skje endringer som er nokså sentrale i aldringsbildet, og mange opplever at de ser eldre ut enn de føler seg.

Utsatte områder

Typiske områder hvor disse endringene kommer er rynker mellom overleppen og opp mot nesen («røykerynker»), tydeligere fold mellom nesevingen og munnviken (nasolabialfold) og/eller fra munnviken og ned mot haken (marionettlinjer).

Man ser ofte selv at noe har endret seg med munnen eller området rundt munnen, men det er kanskje ikke alltid så lett å sette fingeren på akkurat hva det er – og ikke alle er klar over behandlingsalternativene.

Behandlingsmetoder

Ofte kan det være nok å gi en fuktbehandling med Restylane (skinbooster) til leppene og området rundt munnen, i andre tilfeller må man bygge opp igjen volumtapet eller fylle i rynkene.

Noen kan få et flott og naturlig resultat etter kun èn behandling – hos andre må man bygge det endelige resultatet over flere behandlinger.

Vi hjelper deg

Bestill gjerne en konsultasjonstime hos en kosmetiske sykepleiere, som kan gi råd og veiledning dersom du trenger mer informasjon eller ønsker å få en vurdering.

Du kan enkelt bestille time på nett

Linda Jensen

Kosmetisk sykepleier

Volvat Hamar

Relaterte tjenester