Behandling av lepper og rynker rundt munnen

Når det gjelder behandling av lepper så handler ikke det alltid om å gi en leppeforstørring. På vår kosmetiske avdeling kan vi behandle rynker og linjer på overleppen. Våre hudleger og erfarne kosmetiske sykepleiere hjelper deg med dine ønsker.  

Linda Jensen - Kosmetisk sykepleier

08.05.2018  |  Oppdatert: 30.03.2022

Munnen er stadig i bevegelse og med alderen vil det skje endringer som er en naturlig del av aldringsprosessen. Man kan utvikle smårynker både på og rundt leppene på grunn av aldring, volumtap og/eller at leppene er så tørre at det dannes rynker og skorper. 

Noen kan oppleve rynker rundt munnen også i ung alder, og det kan være flere årsaker bak dette. Blant annet spiller genetikk en rolle i utvikling av rynker, men ofte har det en sammenheng med livsstil, som for eksempel ved røyking.  

Hvis huden blir eksponert for skadelige UV-stråler fra solen eller solarium uten riktig solbeskyttelse, kan man også oppleve synlige linjer eller rynker. 

Utsatte områder

Typiske områder hvor disse endringene kommer er rynker mellom overleppen og opp mot nesen, tydeligere fold mellom nesevingen og munnviken og/eller fra munnviken og ned mot haken. 

Våre erfarne hudleger og kosmetiske sykepleiere hjelper deg med dine behov dersom du ønsker å behandle dette. 

Restylane er en behandling som skal tilføre volum til området og redusere forekomsten av dype rynker og linjer rundt munnen.  

Behandlingsmetoder

Ofte kan det være nok å gi en fuktbehandling med Restylane (skinbooster) til området rundt munnen, men andre tilfeller må man bygge opp igjen volumtapet eller fylle ut rynkene.

Noen kan få et godt og naturlig resultat etter kun èn behandling – hos andre må man bygge opp resultatet over flere behandlinger. 

Ved overfladiske linjer rundt munnen kan vi oppnå svært gode resultater med Restylane.  

Dersom du har veldig markante linjer rundt munnen som kan minne om arr, kan det være vanskelig å fjerne disse med injeksjoner. Hudlegen vil vurdere hvilken metode for behandling som vil gi de beste resultatene.  

Dersom det ikke er mulig å fjerne linjene med injeksjoner, kan en CO2-laser fungere som et godt alternativ. Det er en svært effektiv behandling mot rynker, men behandlingen vil ha en lenger rekonvalesenstid på omtrent 14-30 dager og rødhet i en lengre periode.

Bedøvelse

Behandlingen kan oppleves litt ubehagelig, men du vil få bedøvelse i form av krem eller annen lokalanestesi i form av salve.  

Etter behandling

Det er vanlig at du opplever blåmerker eller hevelse i området rundt munnen, men dette vil forsvinne gradvis etter noen dager. Andre vanlige og forbigående bivirkninger er kløe, ømhet eller smerte i området som ble behandlet.

Mer alvorlige bivirkninger kan forekomme i ytterst sjeldne tilfeller som allergiske reaksjoner eller redusert blodtilførsel til huden. Skulle dette oppstå er det viktig å kontakte lege ummidelbart for rask hjelp. 

Hos Volvat utføres rynkebehandling i trygge omgivelser av erfarne hudleger og dermatologiske sykepleiere.

Kontraindikasjoner – hvem kan ikke behandles med Restylane

  • Gravide og ammende
  • De som har hatt tidligere allergiske reaksjoner
  • Ved infeksjon/herpes på området som skal behandles
  • Ved feber eller infeksjon i kroppen
  • Ved bruk av antibiotika

Resultater  

Resultatet er avhengig av utgangspunktet ditt, og under en konsultasjon med en av våre hudspesialister vil vi gå gjennom målene dine og hva du kan forvente, og hvilke eventuelle bivirkninger du kan oppleve.   

Vi setter opp en kontroll 14-30 dager etter behandlingen for vurdering av resultatet, og eventuelt behov for påfyll. Det er også viktig å opprettholde resultatet hjemme gjennom riktig hudpleie, og behandler vil derfor anbefale en oppfølgingsplan som er viktig å følge.   

Resultatene etter behandling vil ofte vare i seks til tolv måneder, og det kan være aktuelt å gjenta behandlingen årlig for å opprettholde resultatet

Vi hjelper deg

Bestill gjerne en konsultasjonstime hos en kosmetiske sykepleiere, som kan gi råd og veiledning dersom du trenger mer informasjon eller ønsker å få en vurdering.

Du kan enkelt bestille time på nett

Linda Jensen

Kosmetisk sykepleier

Volvat Hamar

Relaterte tjenester

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.