Enkel og effektiv behandling av grå stær

Grå stær er en svært vanlig aldersrelatert sykdom som svekker øyelinsens evne til å danne klare og skarpe bilder. Det fører til tåkesyn. En tredjedel av alle over 65 år og halvparten av 75-åringene har grå stær.

23.08.2017

Behandling

Grå stær

Det finnes ikke noe forebyggende middel mot grå stær. Operasjon er eneste mulighet for behandling. Inngrepet foregår med dråpebedøvelse, er smertefritt og tar vanligvis rundt 15 minutter. Kirurgen fjerner den uklare linsen i øyet og erstatter den med en kunstig linse. Etter operasjonen skal øyet dryppes en gang pr. dag i tre uker. Ved grå stær i begge øyne opereres ett øye om gangen av gangen med et par ukers mellomrom.

Etterstær

Noen ganger kan vevet rundt den nye linsen bli tåkete. Tilstanden kalles etterstær og forekommer hos rundt 10 % av dem som er operert for grå stær. Etterstær behandles enkelt og raskt med en spesiell type laser (YAG-laser). Inngrepet er ukomplisert.

Volvat ORBITA øyelegesenter har høy kompetanse på grå stær og utfører komplett behandling og oppfølging av grå stær og etterstær.

Få behandling av grå stær

Bestill time hos øyelege eller les mer om behandling av grå stær

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.