Hudkreftdagen 23. mai 2024

Nordmenn kommer for sent til undersøkelse med sine kreftrammede føflekker, derfor er vi i verdenstoppen i dødelighet av føflekkreft. 

02.05.2023  |  Oppdatert: 22.05.2024

Volvat fortsetter arbeidet med å skape oppmerksomhet rundt forebygging av føflekkreft. Føflekkreft kan ofte behandles, spesielt hvis kreften oppdages tidlig. 

Grundig føflekksjekk til kr. 375

På Hudkreftdagen 23. mai tilbyr derfor våre erfarne hudleger sin kompetanse og gjennomfører undersøkelse til kun egenandelspris for et begrenset antall timer.

Føflekkontrollen er en komplett sjekk av føflekker hos erfarne hudleger, hvor alle føflekker i ansiktet og på kropp blir grundig undersøkt. Vi er opptatt av å stille riktig og presis diagnose, og gi rask tilbakemelding på føflekksjekken.

Vi er nå fullbooket 23. mai

Det synes vi er bra. Fikk du ikke time 23. mai og har behov for å sjekke dine føflekker? Da anbefaler vi å bestille time en annen dag til ordinær pris hos oss, eller hos din fastlege.

Hudkreftdagen 2024

Hva er Hudkreftdagen?

Hudkreftdagen er en årlig aksjon som hudleger i over 30 land i Europa er med på. Volvat synes tiltaket er viktig og ønsker å bidra til å sette fokus på forebygging av hudkreft. 

Hva innebærer en føflekksjekk?

Føflekksjekken starter med et møte med hudlege, hvor du forteller om din hudhelse og identifiserer eventuelle bekymringer. Her avdekker vi om det finnes føflekker som er ubehagelige eller oppleves som unormale eller nye. Deretter kan vi utføre en nøye sjekk av alle føflekker, og lete etter flekker som kan være kreftfremkallende.

Hvor lang tid tar undersøkelsen?

En føflekksjekk kan ta opptil 20 minutter, avhengig av hudtype, antall føflekker og andre flekker som skal sees på.

Hva koster tilbudet?

Du betaler kun egenandel på kr. 375. Hvis det er mistanke om føflekkreft kan du raskt få en ny time, eller vi henviser deg videre til det offentlige.

Hva hvis det ikke er noe tilbud i nærheten eller det er fullbooket der du bor?

Hvis du har en mistenkelig føflekk bør du uansett bestille en time til hudlege og få sjekket ut føflekkene dine. Du kan også sjekke deg hos fastlegen din.

Hvem kan få sjekket føflekkene på Hudkreftdagen?
Først og fremst den som har en føflekk som har forandret seg mistenkelig. Det er et begrenset antall timer som tilbys, og «førstemann til mølla»-prinsippet gjelder. Tilbudet gjelder i Oslo, Bergen, Fredrikstadm, Stavanger og Tromsø .

Hvordan sjekke om du er i risikogruppen?

Hvis en føflekk forandrer form og farge bør du kontakte en av våre hudleger eller din fastlege. Du kan også ta en enkel føflekktest på deg selv.

Hvorfor arrangerer Volvat Hudkreftdagen?

Norge er i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft, og på topp i Europa når det gjelder dødelighet av sykdommen. Føflekkreft er den kreftformen som øker mest i Norge.

Aksjonen ønsker oppmerksomhet rundt hvordan føflekkreft kan forebygges og oppdages tidlig. Overveldende mange tilfeller kan unngås ved mindre eksponering for stråling fra sol og solarium, bruk av dekkende klær og tilstrekkelig solkrem.

Hva med andre hudproblemer?

Tilbudet på Hudkreftdagen gjelder kun undersøkelse av føflekker, men du er hjertelig velkommen til å booke time for andre undersøkelser her.

Hvorfor er det en nedre aldersgrense på 25 år?

Føflekkreft er relativt sjelden hos pasienter under 25 år. De fleste som får føflekkreft er 50 år og eldre. Er du under 25 år og har en mistenkelig føflekk som har endret seg, anbefaler vi å kontakte fastlegen din eller bestille time hos en av våre erfarne hudleger.

Ønsker du en føflekksjekk?

De fleste former for hudkreft kan behandles, spesielt der kreften oppdages tidlig. Derfor er en føflekksjekk så viktig. Vi har kort eller ingen ventetid, og du trenger ikke henvisning for å bestille time. Hos oss er du garantert en effektiv og omsorgsfull sjekk og behandling.

Bestill føflekksjekk til kr. 375

Bestilling for et begrenset antall timer åpnes her onsdag 22. mai klokken 09:00, for time til torsdag 23. mai.

Vi er nå fullbooket 23. mai

Det synes vi er bra. Fikk du ikke time 23. mai og har behov for å sjekke dine føflekker? Da anbefaler vi å bestille time en annen dag til ordinær pris hos oss, eller hos din fastlege.

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.