Hudkreft

I denne ukens episode snakker vi med hudlege Linn Landrø om hudkreft. Hvorfor er Norge i verdenstoppen når det gjelder tilfeller av hudkreft – hva er det som gjør oss så utsatte?

Linn Landrø - Hudlege

06.06.2023

Linn er hudlege i Volvat og spesialist innen vurdering og behandling av solskadet hud og hudkreft. Hun er en av få hudleger i landet som er sertifisert til å utføre Mohs´ kirurgi – en høyspesialisert teknikk som med størst mulig sikkerhet kurerer hudkreft i en enkelt operasjon.

I episoden går vi i dybden på forskjellene ved de ulike typene hudkreft. Er det slik at noen hudkreft-typer er “snillere” enn andre? Og hvilke faktorer gjør at man blir utsatt for å få hudkreft? Alle former for hudkreft er forbundet med UV-stråling, så jo mer man utsetter seg for sollys eller solarium, desto større blir risikoen for utvikling av hudkreft.

“Dessverre så har huden en egen hukommelse som husker hvor mye sol du har fått”

Mye soleksponering i ungdommen og tidlig voksen alder øker altså sannsynligheten for at man får hudkreft på et senere tidspunkt i livet.

“Selv om man får hudkreft når man er gammel, så gjør det størst skade hvis man får mye UV-stråling som ung”.

Padkast med Katharina og Linn
Fra venstre: Katharina og Linn

Podkasten produseres av Volvat og er tilgjengelig på alle de store strømmetjenestene

Les mer om Her for deg-podkasten

Linn Landrø

Hudlege

Volvat Majorstuen

Relaterte tjenester

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.