Burde man være bekymret for hjertebank?

Hjertebank kan være både ubehagelig og alarmerende, men når er det egentlig farlig? I denne ukas podkast-episode av `Her for deg´ snakker vi med kardiolog Kjell Ingar Pettersen om hjertebank.

Kjell I. Pettersen - Kardiolog

28.04.2023

Kjell Ingar Pettersen er kardiolog og spesialist i hjertesykdommer ved Volvat. Han har blant annet arbeidet med pasienter med kronisk hjertesykdom og hjerterytmeforstyrrelser, og har i senere år forsket på sykdom i hjerteklaffer.

“Det er veldig vanlig at folk kommer og sier at de har hjertebank og at de synes det er ubehagelig og er bekymret”

I podkast-episoden får vi svar på hvordan hjertet fungerer, og hva som kan være utløsende årsaker til at man opplever hjertebank. Det kommer også frem hvilke symptomer man bør være obs på og når det kan være lurt å oppsøke lege for en sjekk.

“Hjertebank er enten et urolig hjerte som slår uregelmessig, et hjerte som slår raskt, eller et hjerte som slår hardt – eller ulike kombinasjoner av disse”

Podkasten produseres av Volvat og er tilgjengelig på alle de store strømmetjenestene

Les mer om Her for deg-podkasten

Kjell I. Pettersen

Kardiolog

Volvat Majorstuen, Volvat Storo

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.