Vondt i pungen, bekkenet eller lysker?

Har man vondt i underlivet kan man lett bli redd. Heldigvis er det relativt sjelden farlig.

04.02.2019

Smertene kan skyldes flere ting som betennelse i prostata, bitestikler eller testikler. Det kan også være muskulære smerter og spenninger i bekkenbunnen og lysker, eller i nedre del korsryggen. En sjelden gang kan det være alvorlig sykdom som prostatakreft eller blærekreft som ligger bak. Undersøkelse hos urolog kan gi nødvendige svar.

Manuell undersøkelse

Svie på penistuppen, og gjerne samtidig smerter etter sædavgang, forekommer ofte. Hva gjør så en urolog? Seksuelt overførbare sykdommer må undersøkes/utelukkes med urintester. Testikler, bitestikler, prostata, anus og muskulaturen i bekkenbunnen undersøkes, både manuelt og med ultralyd.

Vanlig med prostatitt

Eventuelle vannlatingsplager registreres også før diagnose kan stilles, og terapi kan tilbys. Ikke sjelden dreier det seg om betennelse i prostata, prostatitt, som kan bedres med medisiner og teknikker for få bekkenbunnen til å slappe av. Reduksjon av plager og spenninger i en stram anus vil også kunne hjelpe.

Har du spørsmål om smerter i underlivet eller andre plager?

Bestill konsultasjon eller les mer om vår urolog-tjeneste.

 

Relaterte tjenester

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.