Vondt i pungen, bekkenet eller lysken?

Har man vondt i underlivet kan man lett bli redd. Heldigvis er det sjelden farlig.

04.02.2019  |  Oppdatert: 12.10.2022

Smerter i underlivet kan skyldes flere ting som betennelse i prostata, bitestikler eller testikler. Det kan også være muskulære smerter og spenninger i bekkenbunnen og lysken, eller i nedre del av korsryggen. En sjelden gang, kan det være alvorlig sykdom som prostatakreft eller blærekreft som ligger bak. I slike tilfeller kan en undersøkelse hos urolog gi nødvendige svar.

Manuell undersøkelse

Svie på penistuppen, og samtidig smerter etter sædavgang, forekommer ofte. Hva gjør så en urolog? Det er viktig å undersøke og eventuelt utelukke seksuelt overførbare sykdommer med urintester. I tillegg undersøkes testikler, bitestikler, prostata, anus og muskulaturen i bekkenbunnen, både manuelt og med ultralyd.

Vanlig med prostatitt

Eventuelle vannlatingsplager registreres også før diagnose kan stilles, og terapi kan tilbys. Ikke sjelden dreier det seg om betennelse i prostata, prostatitt, som kan bedres med medisiner og teknikker for å få bekkenbunnen til å slappe av. Reduksjon av plager og spenninger i en stram anus vil også kunne hjelpe.

Har du spørsmål om smerter i underlivet eller andre plager?

Bestill konsultasjon eller les mer om vår urolog-tjeneste.

 

Relaterte tjenester

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.