Ove K.
Austgulen

Om Ove K.

Ove Austgulen ble ferdig utdannet lege i 1980. Han startet sin karriere i 1981, han var i turnustjeneste ved Sentralsykehuset i Vest-Agder og i distriktstjeneste i Audnedal kommune i Vest- Agder. Han arbeidet som almenlege i Kristiansand noen år etter distriktsturnustjenesten og avtjente militærtjeneste i Luftforsvaret, først på Lahaugmoen, senere ved Luftforsvarets Tekniske Skolesenter på Kjevik .

Austgulen begynte med kirurgi ved kirurgisk avdeling Vest- Agder Sentralsykehus i 1987. I 1992 flyttet han tilbake til Bergen og begynte som assistenlege på ortopedisk/traumatologisk avdeling Haukeland Sykehus.

Han startet på spesialistutdannelse i ortopedisk kirurgi i 1993, han var først to år ved Kysthospitalet Hagavik før han fortsatt på Haukeland. Han ble godkjent spesialist i ortopedisk kirurgi i 1998. Etter noen år som overlege på Haraldsplass Diakonale Sykehus har han stort sett arbeidet privat. Fra 2012 har han vært fast tilknyttet Volvat Medisinske Senter, men han har hatt engasjementer innen det offentlige, både på Sørlandet Sykehus, Flekkefjord Sykehus og Haraldsplass Diakonale Sykehus der han for tiden har hatt et engasjement siden september -17.

Austgulen ble tidlig interessert i og engasjert i artroskopisk kirurgi og er gammel idrettsutøver med erfaring både fra friidrett, basketball og håndball. Han spilte håndball på elitenivå fra 81-86 på Kristiansands A-lag (KIF) og har hele tiden vært interessert i idrettsmedisin og idrettsskader. Han ble autorisert idrettslege i 1998. Han var tilknyttet Sportsklubben Brann som ansvarlig ortoped fra 1995 frem til 2012, de siste årene som medisinsk ansvarlig. Fra 2001-2003 var han lege for det norske kvinnelandslaget i fotball. Han har lang erfaring med idrettsortopediske problemstillinger, og er en av de få med kompetanse på Gilmore’s groin («fotballbrokk»). Han fikk personlig kunnskap om denne tilstanden etter et studieopphold hos dr. Jerry Gilmore i London i 2009.

Austgulens hovedarbeidsområde er artroskopiske inngrep i kne og skulder. Han har hatt en spesiell interesse for frossen skulder, og var hovedforfatter på en artikkel om kirurgi ved denne tilstanden publisert i Tidsskrift for Den Norske Legeforening i 2007. Han har de senere år interessert seg for injeksjonsbehandling ved kroniske slitasjeskader i ledd og sener, og en stor del av hans praksis nå er behandling av slitasje i ledd (artrose) med blodspinningsteknikker (platerikt plasma- PRP, autolog proteinløsning – APS).

Medlemskap:

  • Den Norske legeforening
  • Hordaland legeforening
  • Norsk Ortopedisk Forening
  • Norsk Idrettsmedisinsk Forening
  • Norsk Artroskopiforening
  • Norsk Skulder- og Albueforening

Ove K.s arbeidsplass

Time hos
oss

Relaterte tjenester

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.