Ortopedi i Bergen

940x470-lege-fot-001.jpg

Ofte kan det være vanskelig å bestemme om smerter og ubehag er tilknyttet muskler eller skjelett. En ortoped hjelper deg med utfordringer knyttet til skjelettet.

Ta kontakt med ditt lokale Volvat-senter for utfyllende prisinformasjon.

Skader og lidelser i muskel, ledd og skjelett er plagsomt i hverdagen og kan føre  til langtidssykefravær - og i verste fall uførepensjon.  Hvis du er usikker på årsakene til dine plager, vil vi anbefale deg å bestille konsultasjon hos fysioterapeut/manuellterapeut, som et første steg på veien.

Våre ortopeder har et tverrfaglig samarbeid med nevrokirurger, fysioterapeuter og manuellterapeuter for å sikre at du får riktig diagnose og behandling, slik at du kan vende tilbake til et normalt liv så fort som mulig.

I Volvat er vi opptatt av å gi deg den beste behandling for et langsiktig godt resultat slik at du kan leve et liv med høyt aktivitetsnivå. Vi kan hjelpe deg til bedre livskvalitet.

Vi behandler blant annet:

 • Artrose (sliteasjegikt) / Begynnende slitasje i hofte, kne, ankel, skulder kan behandles med PRP (platerikt plastma)/Hyauronsyre hos yngre pasienter

 • Skulder: Inneklemmings syndrom, kalkavleiringer, seneskader og ustabil skulder, ”frossen” skulder

 • Albue: Frie legemer, tennisalbue, nerveirritasjon

 • Hånd: Carpal tunnel syndrom (inneklemming av nerve), Dupuytrens kontraktur (krokfinger), trigger/spring finger, slitasjeskader i håndroten, meniskskader, seneknuter, feilstilling etter håndleddsbrudd

 • Hofte/bekken: Hofteslitasje, menisk/labrumskade, fotball brokk (Gilmores groin), slimposebetennelse (trokanter tendinose), muskel/seneskader

 • Kne: Kneslitasje (hel og halv), korsbåndruptur, meniskskader, løperkne, hopperkne (jumpers knee), bruskskader, leddbåndskader, ustabil kneskål, løse legemer i kneet

 • Legg: Losje syndrom, shin splint, akillesskader (akutte og kroniske)

 • Ankel: Leddbåndskader (akutte og kroniske), bruskkader, fotballankel, ballettdanserankel, Haglunds hæl, slitasje

 • Fot: Tretthetsbrudd, hammertær, hallux valgus/rigidus, Mortons metatarsalgi

 • Rygg og nakke: Les mer om rygg-/nakkespesialist

 

Ortopediske operasjoner

Ved vår avdelinger i Oslo, Bergen, Trondheim og Fredrikstad utføres de fleste vanlige ortopediske operasjoner.

Vi benytter etablerte og avanserte operasjonsmetoder. Mye av den ortopediske kirurgien foregår i dag ved kikkehullsteknikk (artro/endoskopi).

Vi har spesiell kompetanse i utredning og behandling av idrettsskader, som ofte kan være vanskelig å håndtere.
Vi utfører ortopediske operasjoner i Oslo, Bergen og Fredrikstad

Vi har kort ventetid og tilbyr:

 • Landets mest erfarne kirurger innenfor sitt fagfelt
 • Moderne avanserte kirurgiske operasjonsmetoder
 • Døgnbasert sykehusdrift, med operasjonsstuer, oppvåkning og sengepost


Rygg/nakke: Sliter du med smerter i rygg, nakke eller utstrålende smerter i føtter, armer er du velkommen til en privat vurdering hos oss.

Skulder: Artroskopisk kirurgi ved: inneklemmingssyndrom, kalkavleiringer, seneskader, ustabil skulder, "frossen" skulder.

Albue: Fjerning av frie legemer, løsning av senefester ved tennisalbue/golfalbue, løsning av nerve ved nervekompresjon.

Hånd: Løsning av inneklemte nerver (canalis carpi – endoskopisk/åpen operasjon), krokfinger (Dupuytrens kontraktur), spalting av seneskjeder, oppretting av feilstillinger etter håndleddsbrudd, fjerning av seneknuter (ganglion), operasjon av meniskskader i håndledd, avstiving ved slitasjeskader i håndroten.

Kne: Kneprotese hel og halv, rekonstruksjon av korsbånd, meniskreseksjon/sutur, operasjon av løper/hopperkne (jumpers knee), bruskkirurgi, sutur av leddbåndskader, stabilisering av kneskål, fjerning av frie legemer.

Legg: Operasjon av kroniske og akutte akillesskader (avrivning/slitasjeskader), spalting av senehinner ved losjesyndrom.

Ankel: Sutur/rekonstruksjon av leddbåndskader, artroscopisk behandling av bruskskader, frie legemer, fotballankel, avmeisling ved Haglunds hæl.

Fot: Fiksasjon av tretthetsbrudd, oppretting av hammertær og hallux valgus, avstiving og opprensing ved hallux rigidus (stiv stortå), fjerning av nervekuler (Mortons metatarsalgi).

 

 

Se informasjonsfilm om ortopedisk dagkirurgi ved Volvat her: 

Les også

NB: vi har 16 års aldergrense hos ortoped.

Priser (Bergen)
 • Konsultasjon
  Fra 1 160,- (medlem)
  Fra 1 450,- (ikke medlem)
 • Rygg
  Fra 1 160,- (medlem)
  Fra 1 450,- (ikke medlem)

Til alle konsultasjoner tilkommer det materiell- og servicegebyr på 75 kr for allmenn- og barnelegebesøk og 150 kr for spesialistbesøk. Og under konsultasjon hos spesialist kan det påløpe ekstrakostnader som en følge av nødvendige undersøkelser. Vær også oppmerksom på at vi på enkelte tjenester har prispåslag på kveldstid (dvs. etter kl. 16), i helger og på helligdager. Ta kontakt med ditt Volvat-senter dersom du ikke finner prisinfo på tjenesten du ønsker.

Noen av våre medlemsfordeler:
 • Tilgang til Helsetelefonen 02401 hele døgnet hele året
 • 20 % rabatt på alle medisinske tjenester (maks kr. 1.000,- per besøk)
Les mer om medlemskap