Jan
Mellembakken

Om Jan

Jan Mellembakken er gynekolog og ekspert på infertilitet, polycystisk ovariesyndrom (PCOS) og endometriose. Han begynte på Kvinneklinikken ved Rikshospitalet i 1990 og ble spesialist i gynekologi og fødselshjelp i 2002. Jan tok sin doktorgrad ved Universitetet i Oslo samme år med en avhandling om svangerskapsforgiftning.

Mellembakken har helt siden starten av sin karriere brukt mye tid på forskning. I januar 1990 jobbet han på Kirurgisk avdeling ved Ullevål sykehus, og brukte sin fritid til forskning ved Kvinneklinikken, Rikshospitalet. Etter ni måneder med frivillig forskning fikk han jobb ved Rikshospitalet, og siden jobbet han der i 31 år. Mellembakken har også jobbet ett år ved Dr. Dropin.

Jan har et lidenskapelig forhold til medisin og lang erfaring som gynekolog. I dag er han én av få i Norge som forsker på PCOS. Han har skrevet over 20 vitenskapelige artikler om blant annet: PCOS og blodtrykk, PCOS og diabetes, PCOS og kolesterolverdier, PCOS og fertilitet, samt endometriose og fertilitet. Jan har også skrevet lærebok-kapitler om «kvinnelige og mannlige kjønnshormonforstyrrelser» og «hormonanalyser i gynekologi og obstetrikk».

Mellembakken har også særlig ekspertise rundt ufrivillig barnløshet, og har jobbet med utredning og IVF- behandling av infertilitet ved Oslo Universitetssykehus (Ullevål sykehus og Rikshospitalet) fra 2004 til 2022. I løpet av disse 18 årene har Jan hjulpet mellom 10-20 kvinner hver dag.

Jan kan utrede, behandle og henvise til behandling for infertilitet hos både kvinner og menn. Som gynekolog og aktiv stemme innen kvinnehelse er Jan sterkt opptatt av at kvinners plager blir tatt på alvor.

Uansett hvilke gynekologiske plager du opplever, om det er smerter, blødninger, forstyrrelser eller bekymringer, er Jan klar for å hjelpe deg.

Jans arbeidsplass

Bestill time hos Jan

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.