Åreknutebehandling - fjerne åreknuter Stavanger

Våre spesialister i karkirurgi utfører åreknutebehandling med moderne og effektive metoder. Inngrepene er skånsomme, og du vil ikke få operasjonssår. Vanligvis behøves ingen sykemelding, og du får ingen arr.

Du trenger ikke henvisning for å komme til konsultasjon hos karkirurg

Skreddersydd behandlingsopplegg

For å finne ut hvilken behandlingsmetode som passer best for å fjerne dine åreknuter, må vi foreta en forundersøkelse, blant annet med ultralyd av venesystemet. Vi vil så tilpasse behandlingen med én eller flere behandlingsformer. Det er vanlig å kombinere to eller tre av metodene hos samme pasient.

Kontroller og supplerende behandling er inkludert i behandlingsopplegget for at resultatet skal bli tilfredsstillende.

Hvordan oppstår åreknuter?

Åreknuter skyldes en svekkelse av åreveggen i vener som gjerne oppstår ved en kombinasjon av flere årsaker som arv, graviditet og arbeidsstilling. Vener (også kalt samleårer) har klaffer for å sikre at blodet flyter tilbake til hjertet, også mot tyngdekraften. Dersom klaffene i åren svikter vil blodet bli stående på det laveste punktet med et høyere trykk en vanlig. Nedsatt funksjon i veneklaffene kan føre til utvikling av synlige åreknuter nedenfor de ødelagte klaffene. Dette gir dårligere sirkulasjon av vevet som på sikt kan gi forandringer i hud og underhud.

Er åreknuter skadelige?

Åreknuter er i de fleste tilfeller ufarlig, men hos noen kan det utvikle seg til en mer alvorlig lidelse, hvor det kan danne seg enten blodpropper, eksem eller åpne leggsår. Større åreknuter kan gi symptomer som tyngdefornemmelse, lokal hevelse og ømhet, press og kramper om natten.

Fjerne åreknuter i lokalbedøvelse

Alle moderne åreknutebehandlingsmetoder gjøres i lokalbedøvelse, og det er ikke behov for narkose. Det er dermed heller ikke nødvendig å faste før behandlingen.

Moderne behandling av åreknuter er vesentlig mindre belastende for deg enn en åpen operasjon. Det er oftest ikke er behov for sykmelding, og du kan som regel fortsette med vanlige aktiviteter.

Kosmetisk overlegen

Moderne behandling av åreknuter er kosmetisk overlegen åpen kirurgi, siden man i de aller fleste tilfellene unngår operasjonssår og dermed unngår arr. I noen tilfeller kan det ved alle metoder for behandling av åreknuter oppstå fargeforandringer i huden som ligger over åreknutene, men dette er nesten alltid forbigående. Pasienter som bruker blodfortynnende (for eksempel Albyl eller Marevan) trenger vanligvis ikke å stoppe eller å trappe ned dette på forhånd.

Endovenøse inngrep

Endovenøse inngrep betyr at operasjonene utføres fra innsiden av venene. Inngrepet gjøres gjennom et innstikk gjennom huden med en nål som videre føres inn i venen. Hos noen få pasienter kan det være nødvendig å lage et mindre operasjonssår for å oppnå tilgang til den venen som skal behandles, men det er sjelden nødvendig å lage et større operasjonssår i lysken eller knehasen slik som var vanlig ved tidligere metoder.

Det er en utbredt misoppfatning at pasienter som tidligere er operert for åreknuter ikke egner seg for endovenøs behandling. Har du behandlet åreknuter tidligere, kan du trygt behandles med moderne metoder.

Endovenøs laserbehandling

Innvendig laserbehandling er en vitenskapelig og veldokumentert teknikk som har vært benyttet siden slutten av 90-tallet, og stadig blitt utviklet. Ved hjelp av laser sveises venen igjen innvendig, for eksempel fra lysken til kneet.

Radiofrekvensbehandling

Innvendig radiofrekvensbehandling vil på samme måte som laserbehandling lukke den ødelagte venen fra innsiden. Det er en effektiv og skånsom teknikk. Innvendig laser- og radiofrekvensbehandling er de mest anvendte teknikkene for behandling av åreknuter i Europa.

For å se YouTube-video må du samtykke
til Google sin personverneklæring.

Heklenålsteknikk (mikroflebektomi)

I noen tilfeller er åreknutene like under huden. I disse tilfellene kan det lages en liten åpning i huden på 1-3 mm etter at huden er bedøvet. Åreknutene trekkes deretter ut ved hjelp av en heklenål.

Sklerosering

Sklerosering er en metode der et stoff, i flytende form eller som skum, settes gjennom en tynn nål, inn i vener for å få disse til å tette seg. I flytende form kan det brukes i de aller minste venene i hudnivå. Det er en rent kosmetisk behandling. Skum benyttes på de litt større venene, og gjøres av og til ultralydveiledet sammen med bruk av endovenøs laser eller radiofrekvens, men gjøres også som behandling alene.

Ved sklerosering vil de behandlede årene brytes ned over flere måneder, og endelig resultat sees først etter seks måneder. De fleste pasienter opplever en klar bedring i behandlede årer.

Mer om behandling med skleroterapi

Priser for åreknute-behandling

Velg sted for å se pris - viser nå for:
Priser per behandling
Behandling av ett ben, uten laserFra 16 200,-
Behandling av ett ben, med laserFra 22 500,-
Behandling av to ben, med/uten laserFra 29 800,-
Konsultasjonstime for vurdering
Konsultasjon hos kirurg2 365,-

Åreknuter (karkirurgi) i Stavanger tilbys på

Time hos
oss

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.