Trang forhud hos voksne (fimose)

Dersom forhuden er for stram til å kunne bli trukket tilbake over hodet på penis (glans) uten ubehag, kan det være grunn til å operere forhuden. Trang forhud kan gi smerter og problemer med hygiene og vannlating.

Symptomer

Trang forhud i voksen alder skyldes som regel en autoimmun betennelsesprosess. Både forhud og glans blir røde. Det kommer sår på forhuden. Disse gror  og omkretsen på åpningen i forhuden skrumper. Trekker man forhuden tilbake, sprekker den igjen med nye sårdannelser, mer arrvev og enda trangere åpning. Til slutt står man igjen med en ørliten åpning og vansker med å gjøre rent og late vannet.

Behandling

Hvis forhuden kan trekkes tilbake over penishodet vil problemet ofte kunne løses med en mindre plastikkirurgisk operasjon på forhuden. I andre tilfeller må deler av eller hele forhuden fjernes, en såkalt omskjæring.

Omskjæring påvirker ikke fertiliteten eller sex-opplevelsen hos mannen eller partneren.

Vanlige komplikasjoner

De mest vanlige komplikasjonene ved omskjæring er blødning og infeksjon. Man kan også få bivirkninger av bedøvelsen. Det kan også skje at det blir tatt for meget eller lite av forhuden. Noen ganger vil ikke forhuden gro skikkelig.

Etter operasjon

Etter operasjonen er det viktig med grundig renhold. To ganger per dag må penis smøres med en antibaktriell salve, dette gjøres i en 1-2 uker. Stingene forsvinner av seg selv etter ca. 3-4 uker.

De første ukene kan arret fremstå tydelig markert og evt. assymetrisk. Dette bedrer seg i løpet av de kommende ukene og månedene (inntil 3 mnd.).

Man kan gjenoppta seksuell aktivitet etter ca. 4 uker.

Konsultasjon

2 540,-

Priseksempel fra Bergen, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Hvorfor velge urolog hos Volvat?

Erfarne spesialister

Våre dyktige og erfarne urologer utreder og behandler både kvinner og menn for de fleste lidelser i urinveier og genitalier. 

Alle urologiske plager

Vi kan tilby alt fra utredning av benigne lidelser, og mindre kirurgisk inngrep som sterilisering og operasjon av trang forhud, til avansert utredning av kreftsykdom i urinveiene og større urologisk kirurgi i full narkose.

Tilpasset deg

Tegn på urinveisinfeksjon og bekkenbunnsplager kan utvikle seg ulikt fra person til person – derfor tolker vi symptomer innenfor dine personlige rammer og tilpasser behandling deretter.