Trang forhud hos voksne

Dersom forhuden er for stram til å kunne bli trukket tilbake over hodet på penis (glans) uten ubehag, kan det være grunn til å operere forhuden. Trang forhud kan gi smerter og problemer med hygiene og vannlating.

Symptomer

Trang forhud i voksen alder skyldes som regel en autoimmun betennelsesprosess. Både forhud og glans blir røde. Det kommer sår på forhuden. Disse gror  og omkretsen på åpningen i forhuden skrumper. Trekker man forhuden tilbake, sprekker den igjen med nye sårdannelser, mer arrvev og enda trangere åpning. Til slutt står man igjen med en ørliten åpning og vansker med å gjøre rent og late vannet.

Behandling

Hvis forhuden kan trekkes tilbake over penishodet vil problemet ofte kunne løses med en mindre plastikkirurgisk operasjon på forhuden. I andre tilfeller må deler av eller hele forhuden fjernes, en såkalt omskjæring.

Omskjæring påvirker ikke fertiliteten eller sex-opplevelsen hos mannen eller partneren.

Vanlige komplikasjoner

De mest vanlige komplikasjonene ved omskjæring er blødning og infeksjon. Man kan også få bivirkninger av bedøvelsen. Det kan også skje at det blir tatt for meget eller lite av forhuden. Noen ganger vil ikke forhuden gro skikkelig.

Etter operasjon

Etter operasjonen er det viktig med grundig renhold. Minst to ganger per dag bør penis legges ned i en liten kopp med vann og en spesiell såpe i fem minutter. Dette må man gjøre i en uke. Stingene forsvinner av seg selv etter ca. 3-4 uker.

Man kan gjenoppta seksuell aktivitet etter ca. 4 uker.

Time hos
oss