Kul i brystet

Det kan være veldig skremmende å oppdage en kul i brystet. Heldigvis er de fleste av kulene i brystet godartede, altså ikke kreft. Det kan være bindevevssvulster (fibroadenomer), cyster, arr, fettkuler eller betennelse.


Hos Volvat vil du få et raskt og komplett tilbud om undersøkelse.

Alle kuler i brystet skal undersøkes med trippeldiagnostikk: klinisk undersøkelse fortrinnsvis av kirurg, mammografi og ultralyd med eventuelle vevsprøver med nål (finnålscytologi eller grovnålsbiopsi). Dette for å utelukke eller påvise kreft.

Hos Volvat er du i trygge hender. Våre brystkirurger er spesialister i bryst- og endokrinkirurgi , og har lang og bred erfaring og brennende interesse innen fagfeltet. De arbeider også ved et universitetssykehus. I tillegg til diagnosen, vil du få en grundig gjennomgang av videre behandling, prognose og mulige bivirkninger.

I de tilfellene det ikke foreligger kreft, vil vi ta stilling til om du vil ha nytte av operasjon som kan tilbys hos oss.

I de tilfellene vi oppdager kreft, vil vi raskt henvise deg til riktig sykehus og oversende resultatet av alle undersøkelser. Som regel trenger du ikke å gjenta undersøkelsene ved sykehuset.

Brystkreft

De fleste kreftkulene, i ca 70 % av tilfellene, oppdages av pasienten selv eller partneren. Ca 25% av kreftkulene oppdages ved rutine mammografi, såkalt screening, og resterende tilfeldig hos legen.

Kontroll etter brystkreft

Hvis du har hatt brystkreft, og ønsker kontroll privat, kan vi erstatte rutinekontrollene ved sykehuset og supplere de årene kontrollene ikke tilbys offentlig. Vi veileder gjerne i medikamentell behandling etter brystkreft. Vi følger også kvinner med familiær opphopning av brystkreft.

Operasjon ved godartete kuler (fibroadenomer)

Noen ganger kan kuler være plagsomme selv om de er godartede, f.eks. fibroadenomer. Vi tilbyr operasjon med kort ventetid. Som oftest kan operasjonen gjennomføres i lokalbedøvelse.

Hjertelig velkommen til oss for rask, profesjonell og omsorgsfull service.

 

Timebestilling

Bestill time online eller på tlf.: 22 95 75 00

Vil du bestille time til mammografi, kontakter du røntgenavdelingen på tlf. 22 95 75 27

Les mer om våre tjenester innen bryst- og endokrinkirurgi

 

Våre leger

 

Mammografi