Snakk med en lege om hodepine

Kr 450 (medlemspris kr 350)

Vil du heller ha en telefon-/videokonsultasjon med legen?

Se Volvat Drop-in på telefon for rask legehjelp alle dager til kl 22, eller avtal tid for legetime på telefon eller video.


Hodepine er noe som de aller fleste opplever innimellom, og den aller vanligste årsaken er spenningshodepine. De aller fleste av oss vil kjenne at hodepinen går over av seg selv, eller bruke paracetamol eller ibuprofen for å lindre smerten man føler fra hodepinen.

Om du skulle kjenne at smerten er for mye for deg, eller du vet ikke hvordan du skal klare å lindre smerten så kan du ta kontakt med legene hos Volvat på nettet, så langt du er over 15 år gammel og ikke trenger behandling med B-preparater.

Du må være forberedt på at legen kan be deg om å komme inn på kontoret om de føler at du skulle trenge mer behandling, eller henvise deg til en spesialist om du lider av jevnlig hodepiner.

En ting som kan bli undersøk om man har hyppige hodepine er om man faktisk lider av migrene. Det kan føles veldig likt men med migrene så kan man også oppleve både kvalme og oppkast fordi smerten er så intens, og ofte kan det føre til at man må ligge rolig i et mørkt og stille rom.

Du kan føle de samme symptomene ved spenningshodepine, men de vil komme i mildere grad så det kan være vanskelig å vite selv om det er spenningshodepine eller migrene. Her vil det lønne seg å ta kontakt med legen så dere sammen kan finne årsaken og hvilken av disse du lider av.

Behandlinger

Behandlingen som blir gitt for hodepine avhenger på hvordan symptomer som plager pasienten mest og hvordan hodepinen er. Den aller første behandlingen man bør prøve før man tar kontakt med legen er å ta paracetamol og ibuprofen, om det ikke skulle hjelpe og hodepinen varer for en lengre periode så er det på tide å ta kontakt med en av legene hos Volvat for å få en bedre behandling.

Om du opplever hyppige hodepine, så lønner det seg å skrive en «hodepinedagbok» hvor du loggfører hodepinene som du opplever, lengden på hodepinene og hva som har trigget hodepine(stress, sult, for lenge foran data eller TV).

Dette vil gjøre det enklere for legen og deg til å komme fram til en grunn for hodepinen, og deretter velge den beste behandlingen som vil hjelpe deg.

Andre ting du kan prøve selv er regelmessig mosjon, dette kan være jogging, svømming eller bare å ta seg en gåtur daglig. Dette kan forhindre og/eller redusere spenningshodepine. Det kan også hjelpe med massasje og varme bad.

Om ingenting av det som har blitt nevnt ovenfor fungere for deg så kan det ligge en annen årsak for dine hodepiner under og det er på tide at du snakker med legen din for å få en henvisning til en spesialist for å se hva årsaken for dine hodepine kan være.

Det er også viktig å vite at om du bruker for mye smertestillende (2-3 ganger i uken), så kan dette være årsaken til at du føler hyppige hodepine de dagene som du ikke tar smertestillende. Om du mistenker at dette er årsaken må du snakke med legen din på Volvat om hva du kan gjøre for å forhindre mer plager og ikke ta smertestillende tabletter lenger.

Hyppige hodepine og legemidler

Om du opplever spenningshodepine 7-8 ganger per måned, eller kanskje du opplever det mer hyppig enn dette så må du snakke med legen din ved Volvat for å se om legemidler som forebygger dette kan være svaret for deg.

Legemidlene som vil bli gitt er antidepressiva, men i lav dose, disse er kjent for å hjelpe mot kronisk spenningshodepine. Etter en samtale med legen din så vil dere sammen finne hvilken som vil passe best for deg.

Legen din her hos Volvat vil anbefale deg at du bruker en lav dose av avtalt antidepressiva over 6 måneder for å forhindre disse anfallene du får av kronisk spenningshodepine. Om du skulle føle tilbakefall etter du har avsluttet behandlingen, så vil du måtte ta kontakt med legen din på nytt for å se om du skal starte behandlingen på nytt eller om det er en annen behandling som vil være mer effektiv for deg.

Antidepressiva kommer med bivirkninger, dette er noe legen din vil snakke med deg om, og sammen vil dere finne den riktige for deg.

Om du føler tanker for selvmord, selvskading eller at de ikke kommer med noen effekt så må du ta kontakt med legen din.

Ønsker du en utredning av din hodepine?

Se vårt behandlingstilbud for deg med hodepine/migrene på sidene om nevrologi.

Chat med lege på nett om hodepine

Få hjelp og behandling for plager med hodepine (fra 15 år).

Kr 450 (medlemspris kr 350)

Vil du heller ha en telefon-/videokonsultasjon med legen?

Se Volvat Drop-in på telefon for rask legehjelp alle dager til kl 22, eller avtal tid for legetime på telefon eller video.

Åpningstider

Du kan når som helst på døgnet søke hjelp via Volvat Chat. Våre leger svarer deg via chatten i løpet av en time under våre åpningstider.

Mandag-fredag 
08.00-22.00

Lørdag, søndag og helligdager 
10.00-22.00

 

Pris

Konsultasjon på nett
Kr 350 for medlemmer
Kr 450 for ikke-medlemmer

Fornyelse av resept
Kr 0 for medlemmer
Kr 250 for ikke-medlemmer

Våre leger

Alle våre leger har norsk legelisens og jobber ved våre egne sentre.

 

Slik fungerer Volvat Chat

Det er enkelt å gjennomføre en chat-konsultasjon på nett. Det eneste du trenger er din BankID og tilgang til internett.

Beskriv problemet

Først svarer du på spørsmål om dine problemer og symptomer. Det tar bare noen få minutter.

 

Legen tar kontakt på chat

Legen leser gjennom dine svar og tar deretter kontakt, som regel innen 60 minutter.

 

Chat med legen

I chat-samtalen får du medisinsk vurdering, råd og resept ved behov.

 

Mer hjelp

Noen ganger er det behov for å ta prøver, ha oppfølgingstime eller andre fysiske undersøkelser. Da holder vi chatten åpen for deg eller hjelper deg med å bestille time på et av våre sentre.

Les mer om hvordan chat fungerer

 

Få hjelp med vanlige problemer, på chat

Gjennom chat-konsultasjon på nett kan du få hjelp med medisinsk vurdering, råd, og resept ved behov. For eksempel ved hudutslett, urinveisinfeksjon, halsbetennelse og hoste.

Se alle plager vi behandler over chat

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.