Åreknuter: Karkirurgi og fjerning av åreknuter (varicer)

Våre spesialister på karkirurgi behandler åreknuter med moderne og effektive metoder. Inngrepene er skånsomme, og du vil ikke få operasjonssår. Vanligvis behøves ingen sykemelding og du får ingen arr!


åreknuter menn

Åreknuter (varicer) er synlige, uregelmessige utvidelser i beinas overfladiske blodårer (vener). Volvat har spesialister med lang erfaring som kan fjerne dine åreknuter.

> Pris på fjerning av åreknuter

 

Bestill time hos en spesialist i karkirurgi uten henvisning

Det er normalt kort ventetid og du kan bestille time hos spesialist selv. Du trenger ingen henvisning.

Bergen: 55 11 20 00

Oslo: 22 95 76 22

Fredrikstad og Moss: 69 30 23 00

 

Hvorfor får jeg åreknuter?

Grunnen til at man får åreknuter (som på fagspråket kalles varicer) er oftest en kombinasjon av flere faktorer (arv, graviditet, stillestående arbeid), som fører til en svekkelse av åreveggen. ”Klaffen” i åren lukker ikke tett, og en del av blodet flyter ”feil vei” i åren. Denne lekkasjen i veneklaffen kan føre til videre utvikling av synlige åreknuter nedenfor de ødelagte klaffene. Nedsatt sirkulasjon av vevet kan på sikt gi forandringer i hud og underhud.

 

Fordeler ved moderne behandling

Lokalbedøvelse

Alle moderne behandlingsmetoder gjøres i lokalbedøvelse, det er aldri behov for narkose. Det er dermed heller ikke nødvendig å faste før behandlingen.

Liten belastning

Belastningen for pasienten ved moderne behandling av åreknuter er vesentlig mindre enn ved åpen operasjon. Dette illustreres best ved at det ved bruk av for eksempel endovenøs laser og steambehandling oftest ikke er behov for sykmelding, mens sykmelding i 1-3 uker er vanlig ved åpen operasjon. Etter endovenøs behandling kan pasienten opp og gå med det samme, mens man etter åpen kirurgi må ta det rolig noen tid. På grunn av relativt liten belastning kan man også behandle pasienter som på grunn av høy alder og/eller tilleggssykdommer ikke får tilbud om åpen operasjon.

Kosmetisk overlegen

Moderne behandling av åreknuter er kosmetisk overlegen åpen kirurgi, siden man i de aller fleste tilfellene unngår operasjonssår og dermed unngår arr. I noen tilfeller kan det oppstå fargeforandringer i huden som ligger over åreknutene, men dette er nesten alltid forbigående.

åreknuter

Ikke nødvendig å endre medisiner

Pasienter som bruker blodfortynnende (for eksempel Albyl eller Marevan) trenger ikke å stoppe eller å trappe ned dette på forhånd.

Moderne åreknutebehandling, passer det for meg?

Det kan du finne ut av ved å bli undersøkt av våre spesialister i karkirurgi. Det er ikke nødvendig med henvisning, pasienter kan selv bestille time direkte.

Hvis ikke åreknutene behandles, vil de vanligvis bli verre med årene. Kun åreknuter som oppstår under graviditet, kan forsvinne av seg selv (etter fødselen).

> Her finner du priser på fjerning av åreknuter

 

Timebestilling

Bergen: 55 11 20 00

Oslo: 22 95 76 22

Fredrikstad: 69 30 23 00

 

Åreknuter - en vanlig sykdom

Åreknuter er en vanlig sykdom / lidelse i den vestlige befolkningen. Man regner med at ca 20-30 % av befolkningen har åreknuter og 50-60 % har spindelvevsårer i Norge.

Åreknuter er i de fleste tilfeller en ufarlig lidelse, men hos noen utvikler sykdommen seg til en mer alvorlig lidelse, hvor det kan danne seg enten blodpropper, eksemer eller åpne leggsår. I dag finnes det flere effektive metoder å fjerne åreknutene.

 

Risikofaktorer for utvikling av åreknuter

 • Arv
 • Stillestående arbeid
 • Graviditet
 • Fedme

 

Vanlige symptomer

 • Lokal hevelse og ømhet
 • Tyngdefølelse
 • Press og spreng
 • Kramper om natten

 

Små og begrensete åreknuter gir som regel ingen symptomer. I takt med at åreknutene tiltar, kan det oppstå tyngde- og tretthetsfornemmelse i bena. De kan være ømme, smertefulle og kan hovne opp i løpet av dagen. Noen plages av nattlige kramper.

Komplikasjoner til åreknuter kan bestå i overfladisk årebetennelse, misfarget brunlig hud, eksem og leggsår. I det overfladiske åresystemet er årsaken til åreknuter i de fleste tilfeller relatert til sykdom i en av hovedstammene (samleårene). Den forløper på innsiden av lår og legg (vena saphena magna) og en på baksiden av leggen (vena saphena parva). Det finnes til dels store individuelle variasjoner.

Ved hjelp av en ultralydundersøkelse (fargeduplex) kan man undersøke åresystemet og dermed nøyaktig finne ut hvilke deler av åresystemet som er friskt og hva som er sykt.

 

Karkirurgi

Volvats spesialister på karkirurgi tilbyr flere ulike åreknuteoperasjoner. Les mer om karkirurgi og hvordan man kan fjerne åreknuter her

De utreder og tilbyr også behandling av ulike sykdommer i arteriene.

Tjenesten tilbys i Fredrikstad, Bergen og Oslo.

Tilbudet og åpningstider kan variere noe fra senter til senter.

 

Bestill time på web eller telefon

Oslo: 22 95 76 22

Bergen: 55 11 20 00 (NB! Volvat avd. Ulriksdal)

Fredrikstad: 69 30 23 00

 

NB: pasienter som skal til karkirurg ved Volvat i Bergen, møter ved Volvat avd. Ulriksdal.

 

Åreknutebehandling ved Volvat

ÅreknuterSlik foregår moderne åreknutebehandlingSymptomer ved åreknuter (varicer)Priser

Vi har kort ventetid

Bestill time

Tjenesten tilbys ved

 • Volvat Oslo - Majorstuen
 • Volvat Bergen - Avd. Ulriksdal
 • Volvat Fredrikstad
 • Volvat Moss

Vi har kort ventetid

Bestill time