Sår

Vi behandler alt av arterielle sår, venøse sår, blandingssår, diabetiske sår, inngrodde tånegler og neglrotsbetennelser

Kuttskader

må kutt renses og kan stripses slik at de gror pent. Større kuttskader bør sys. Store sår bør tilsees snarlig av lege og sys innen 5-6 timer.

Det finnes noen unntak - altså sår som ikke skal sys snarlig; bittskader og svært urene sår. Disse må renses grundig først, så vurderer legen om de kanskje heller bør stå åpne 2-3 dager for å «tømme seg», før de sys med såkalt ”forsinket primærsutur”.

Noen av disse sårskadene skal også ha forebyggende antibiotika.

Hvilke ting kan man selv gjøre for at såret skal få et best mulig kosmetisk resultat?

Det sikres gjennom stripsbehandling 2 uker etter suturfjerning. Det anbefales deretter at man bruker micropore tape, som fås kjøpt på apoteket, så lenge arret er rødt. Det reduserer draget i såret og det er rimeligere enn strips som er alternativet for å redusere draget i sårhulen.

Videre bør såret ha solbeskyttelse første sommerhalvår (minimum første 6 mnd.) med sunblock eller hudtape.

Skrubbsår

Disse kan være små eller store. Barneknær som treffer asfalten eller syklister som pådrar seg større skrubbsår i sykkelvelt. Små skrubbsår kan renses med for eksempel Pyricept og de gror som regel ukomplisert. Større skrubbsår med fastsittende sand eller grus bør tilsees av lege, da fastsittende grus kan gi infeksjon og en permanent «tatovering» i huden.

Slike sår behandler vi som oftest med grundig rens og skrubbing i lokalbedøvelse. Slik reduseres infeksjonsrisikoen og såret tilheler bedre og penere.

Fremmedlegeme i huden

Har du tråkket på en kråkebolle eller fått en flis i fingeren er det lurt å forsøke og få ut fremmedlegemet for å redusere infeksjonsrisiko og langvarige smerter.

Dersom du selv ikke har klart å få det ut ved hjelp av nål eller pinsett, bør du oppsøke lege som kan fjerne disse med medisinsk egnede utstyr. I noen tilfeller trengs det at legen setter lokalbedøvelse for da å få en grundigere fremmedlegeme-fjerning.

Noen fremmedlegemer som glass og pigger fra kråkeboller kan være mer utfordrende å fjerne, men som regel får vi fjernet alt.

Sår (15 min.)

1 480,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.