5 gode grunner til å dra til gynekolog

De fleste vet at det er lurt å dra regelmessig til gynekolog for å opprettholde god underlivshelse. Likevel er det ikke uvanlig at man utsetter besøket eller ikke sjekker seg så ofte som man burde, enten det er i forbindelse med dårlig tid i hverdagen eller angst forbundet med undersøkelsen. Våre erfarne gynekologer på Volvat Hamar kan behandle og utrede for underlivsplager og sykdommer. Her kommer fem gode grunner til å dra til gynekolog.

 

04.07.2022

1. Oppretthold god generell underlivshelse

Volvat anbefaler regelmessig sjekk hos gynekolog. Ved regelmessig sjekk blir det enklere for din gynekolog å oppdage eventuelle avvik eller endringer, som gjør at vi kan sette i gang behandling tidlig og dermed få bedre prognose.

Etablerer du et kjennskap til gynekologen din når du er frisk, kan det også føles tryggere å komme tilbake hvis du merker underlivsforandringer senere i livet. Din gynekolog vil hjelpe deg med riktige prøver og oppfølging.   

2. Oppdag celleforandringer tidlig

Nesten 40% av kvinner som får livmorhalskreft er under 45 år. Jevnlig celleprøvetaking hos gynekolog fra midten av 20-årene kan avdekke celleforandringer i livmorhalsen, og er det mest effektive tiltaket vi har for å forebygge livmorhalskreft. Selve prøvetakingen tar få minutter. Noen kan oppleve den som litt ubehagelig, men de fleste synes ikke at det gjør vondt. Dersom celleforandringer skulle oppdages blir du kalt inn og henvist til videre oppfølging.

3. Få hjelp mot menstruasjonsplager

Smerter og plager som følge av menstruasjon kan være så hemmende for noen kvinner at det går ut over livskvaliteten. For noen er smertene invalidiserende og sosialt hemmende. Dersom du opplever store menstruasjonssmerter eller blødninger kan våre gynekologer hjelpe deg med å finne riktig behandling. Vi legger stor vekt på den personlige dialogen og tar oss alltid god tid til å lytte, informere og gi råd. Det finnes hjelp å få og du skal ikke gå rundt med slike hemmende smerter. Vi kan tilby flere alternativer som kan redusere plagene dine, slik at du kan leve som normalt under menstruasjonsuken.

4. Sjekk din fertilitet

Har du ønske om å få barn, men har problemer med å bli gravid kan gynekologene på Volvat Hamar sjekke fertiliteten din. Våre gynekologer kan bistå deg med utredning og nødvendig behandling for å oppnå ønsket graviditet.

Ønsker du heller å forhindre graviditet, vil vi finne den beste prevensjonsformen tilpasset dine helse- og livsstilbehov.

5. Hjelp mot smertefull samleie

Samleie skal ikke gjøre vondt. Opplever du smerter eller ubehag når du er intim med partneren din, kan en gynekolog hjelpe deg med å finne årsaken. Ofte er årsaken fysisk, og oppstår på grunn av tørrhet i skjeden, infeksjoner eller rifter i skjedeveggene.

Noen ganger kan årsaken være psykisk, hvor du ubevisst forbinder samleie med frykt og smerte. Uansett årsak kan du være trygg på at du er i gode hender når du kommer til oss.

Få hjelp med underlivsplager

Les mer om Volvats gynekologiske tilbud eller bestill time hos en av våre dyktige gynekologer

Relaterte tjenester

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.