Hudkreftdagen 27. mai 2020

Nordmenn kommer for sent til undersøkelse med sine kreftrammede føflekker, derfor er vi i verdenstoppen i dødelighet av føflekkreft. Dette må det bli slutt på, sier hudlege Xiaotong Li.

23.05.2020  |  Oppdatert: 28.05.2020

Kampanjen er avsluttet

På hudkreftdagen, 27. mai tilbyr derfor våre erfarne hudleger sin kompetanse og gjennomfører undersøkelse til kun kr 351,-

Bestill time for føflekkontroll

Spørsmål/svar om Hudkreftdagen 2020

Hva koster tilbudet?

Du betaler en egenandel på kr 351. Hvis det er mistanke om føflekkreft kan du raskt få en ny time eller vi henviser deg videre til det offentlige.

Hva hvis det ikke er noe tilbud i nærheten eller det er fullbooket der du bor?

Hvis du har en mistenkelig føflekk, bør du da kontakte fastlegen.

Hvem kan få sjekket føflekkene på Hudkreftdagen?

Først og fremst den som har en føflekk som har forandret seg mistenkelig. Det er et begrenset antall timer som tilbys, og «førstemann til mølla»-prinsippet gjelder. Tilbudet gjelder i Oslo, Bergen Tromsø (Jekta), Lillehammer og Fredrikstad.

Hvordan sjekke om du er i risikogruppen?

Hvis én føflekk forandrer form og farge kontakt en av våre hudleger eller din fastlege. Du kan også ta en enkel føflekktest her

Hva er Hudkreftdagen?

Det er en aksjon som hudleger i over 30 land i Europa er med på. Volvat synes tiltaket er viktig og ønsker å bidra til å sette fokuset på hudkreft.

Hvorfor synes Volvat at Hudkreftdagen er viktig?

Norge er i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft, og på topp i Europa når det gjelder dødelighet av sykdommen. Føflekkreft er den kreftformen som øker mest i Norge.

Aksjonen skjer for å få oppmerksomhet om hvordan hudkreft kan forebygges, og oppdages tidlig. De fleste tilfeller kan unngås ved mindre eksponering for stråling fra sol og solarium, bruk av dekkende klær og tilstrekkelig solkrem.

Kan jeg ta opp andre hudproblemer?

Tilbudet på Hudkreftdagen gjelder kun undersøkelse av føflekker, men du er hjertelig velkommen til snakke med oss alle andre dager.

Hvorfor er det en nedre aldersgrense på 25 år?

Føflekkreft er veldig sjelden hos dem som er under 25 år. De fleste som får sykdommen er 50 år og eldre. Er du under 25 år og har en mistenkelig føflekk som har endret seg, kontakt fastlegen din eller bestill time hos oss på volvat.no.

Ønsker du en føflekk-/hudsjekk?

Bestill hudsjekk hos en våre dyktige hudleger

Relaterte tjenester

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.