Stadig flere menn får tilført testosteron

Uten nok testosteron kan menn miste sexlyst, ereksjon og energi.

06.02.2019

Menn produserer testosteron i testiklene, og dette gjøres gjennom hele livet. Den naturlige produksjonen faller noe når menn blir eldre, som regel rundt 70 år. Men tidligere i livet kan man også oppleve lave testosteronnivåer, allerede i 30-40 årsalderen. For noen kan det komme brått, men for de fleste skjer det gradvis.

Mister sexlysten

Typiske symptomer kan være manglende seksuell interesse, redusert ereksjonsevne, og manglende energi til å jobbe eller trene. Noen opplever vektøkning, og det kan forekomme humørforandringer og irritabilitet. Fysisk og psykisk stress kan gi utslag som påvirker testosteronnivået. Det samme kan depresjon, sorg eller utbrenthet. I Norge er det klare retningslinjer på at kun de med symptomer, og påvist testosteronmangel, skal ha behandling.

Økt livskvalitet

I samråd med urolog har betydelig flere, eldre menn fått tilført testosteron de senere år. Det har gitt flere økt livskvalitet. Testosteron kan gis i form av plaster, krem, gel eller i sprøyteform, men verdiene må kontrolleres relativt tett i en oppstartsfase. Det er manglende forskning på hva som skjer ved behandling over lang tid. Høye doser kan være skadelige for lever og hjerte, og det er en viss bekymring for at behandlingen kan bidra til utvikling av prostatakreft.

Har du spørsmål om testosteronbehandling eller andre plager?

Bestill konsultasjon eller les mer om vår urolog-tjeneste.

Relaterte tjenester

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.