Vintertørr hud?

Se rådene til vår kosmetiske sykepleier.

Linda Jensen - Kosmetisk sykepleier

08.02.2019

Vinteren kan være en utfordring for huden. Vekslingen mellom iskalde dager med snø og vind mot varm og tørr inneluft kan gjøre at huden blir tørr og gusten.

Vi får gjort lite med klimaet, men noen førstehjelpstips for huden er gode å ha for hånden!

Tips fra vår kosmetiske sykepleier Linda

  • Et viktig spørsmål vi først må stille oss: er huden tørr eller dehydrert – og hva er forskjellen? En tørr hud er hud som mangler fett. Tørr hud er hudtypen du har. Tørr hud kommer av at talgkjertlene ikke produserer nok fett, huden mangler altså fett.
  • En dehydrert hud mangler vann/fukt. Denne tilstanden kan være midlertidig og kan komme av ytre påvirkning som f.eks. kald vinterluft og vind. I noen tilfeller kan faktisk huden både mangle fett og fukt, da er den både tørr og fuktfattig.
  • Glovarme dusjer kan være deilig i kulden – men huden vår er ikke like begeistret for det.
  • Det varme vannet kan «strippe» huden for de naturlige oljene som skal være på huden for å beskytte den.
  • Rens og peeling er nødvendig for å fjerne forurensning og døde hudceller som fører til at huden ser gusten ut. La en god peeling, som ZO Exfoliating Polish, være en del av din kvedsrutine. Det er en peeling som skånsomt fjerner døde hudceller og talg ved hjelp av runde magnesiumkrystaller. Når du peeler huden sørger du for at produktene du påfører absorberes bedre og dermed gir bedre effekt. ZO Exfoliating Polish gir huden en renere, glattere og jevnere overflate.
  • Kald og tørr luft er ekstra belastning for huden i vintermånedene. Huden trenger fuktighet og beskyttelse av hudbarrieren. Når du skal smøre deg med fuktighetskrem bør du bruke noe som ikke bare beskytter men som også stimulerer huden! Renewal Creme fra ZO Skin Health vil ikke bare gi deg ekstra fuktighet og beskytte hudbarrieren, men den vil også stimulere huden din med potente antioksidanter og retinol.
  • Huden elsker omega 3, noe du blant annet finner i avokado og laks. Mandler er en av de nøttene med høyest proteininnhold, i tillegg til at de inneholder mye vitamin B og E, som er bra for hud og hår. Dropp sukker og raske karbohydrater. Sukkeret tærer på kollagenet og elastinet, som igjen leder til slappere hud med linjer og rynker. Sats på kosthold som inneholder rikelig med antioksidanter, som valnøtter, grønn te, tranebær, grønnsaker, nøtter, spinat, blåbær, rød paprika og granateple, for å hemme ødeleggelse av kollagen og elastin. Hudkremer med antioksidanter som vitamin C og E er viktig for å bekjempe skader mot huden. Men det hjelper ikke å ha vitamin C i hudpleieproduktene om de ikke klarer å komme seg ned i huden. Her er ZO produktene helt unike, og er en av verdens mest solgte medisinske hudpleieserie.
  • Det er utrolig viktig med jevnt og godt søvnmønster. Kroppen og huden jobber med å reversere skader fra frie radikaler ved å fornye celler og reparere bindevev mens vi sover. Søvn reduserer stresshormonet kortisol som kan gi akne og urenheter. Det er dette hormonet som også kan gi mørke ringer under øynene.
  • Det er mye godt du kan gjøre for huden din om du bare vil forebygge eller angripe problemer i huden.

Trenger du litt råd og veiledning for å komme på rett vei?

Bestill time for konsultasjon eller kontakt oss.

Linda Jensen

Kosmetisk sykepleier

Volvat Hamar

Relaterte tjenester

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.