Lungespesialist Bergen

Er du plaget av langvarig hoste, tung pust eller andre symptomer fra luftveiene? Hos Volvat hjelper vi deg med å få en vurdering av dine plager.

Lungelege i Bergen

I Bergen har vi lungespesialist, Dr. Svein Sivertsen, som jobber ved Volvat Åsane. Han er spesialist i lungesykdommer som KOLS, astma, lungekreft, interstitelle lungesykdommer, søvnapné og allergiutredning.

På Volvat i Bergen tilbyr vi komplett utredning av lungeplager, behandling og tett oppføling av de fleste lungesykdommer. Vi tilbyr individuell oppfølging av pasienter, og ønsker å svare på alle spørsmål du måtte ha, så ikke nøl med å spørre om noe!

Symptomer på lungesykdom

Hvis du mistenker at du har symptomer på lungesykdom, ikke vent til sykdommen utvikler seg før du kontakter lege. Følg med på alle type symptomer knyttet til lunge og luftveier, selv milde symptomer som hoste eller piping i brystet. Mange tror også at problemer med pusten øker med alderen, og er en følge av å bli eldre. Slik er det nødvendigvis ikke.

Det er viktig å holde et ekstra øye med milde symptomer, da de kan være det første tegnet på lungesykdom, inkludert KOLS, astma og lungekreft.

Dette er de viktigste symptomene, og hvorfor:

 • Kronisk hoste

Hoste som har var i 8 uker eller lenger, regnes som kronisk. Dette er et viktig tidlig symptom som forteller deg at noe er galt med luftveiene.

 • Kortpustethet

Bortsett fra rett etter trening, er ikke kortpustethet normalt å oppleve i det daglige. Det samme gjelder følelsen av at det er vanskelig å puste.

 • Kronisk slimproduksjon

Slimproduksjon som har vart lengre enn en måned, er kronisk, Slim (sputum) produseres av luftveiene som et forsvar mot infeksjoner eller irriterende stoffer.

 • Hvesing

Støyende pust er tegn på at noe blokkerer lungene i luftveiene eller gjør dem for smale.

 • Hoste med blod

Hoste med blod kan komme fra lungene eller øvre luftveier. Uansett hvor det kommer fra, signaliserer det et helseproblem.

 • Kroniske brystsmerter

Oppsøk lege ved uforklarlige brystsmerter som varer i en måned eller mer, spesielt hvis det blir verre på innpust eller ved hoste.

Symptomene på lungesykdom kan variere fra så milde at du knapt legger merke til dem, til så alvorlige at akutt legehjelp er nødvendig. Hvordan kroppen reagerer på infeksjoner i lunge og luftvei avhenger av type bakterie som forårsaker infeksjonen, alder og generell helsetilstand.

Ingen ventetid, uten henvisning

Våre lungespesialister i Bergen har ingen ventetid, og du trenger ikke henvinsing for å bestille time.

Hos oss kan du få utredning og behandling av astma, KOLS og andre lungelidelser.

Ved mistanke om allergi kan vi gjøre en prikktest. Det gjøres ved at allergener fra for eksempel hund, katt, midd, mugg eller pollen “prikkes” inn i huden for å se om du reagerer. 

Andre undersøkelser vi tilbyr: 

 • Utreding og behandling av snorking ved polygrafiundersøkelse
 • Utredning for astma, KOLS eller andre lungelidelser
 • Spirometri: En rask og enkel måte å kartlegge lungefunksjonen din på.
 • Gassdiffusjontest: Test av lungenes evne til å utveksle gasser fra luft til blodårer. Brukes ofte til å gradere emfysemtilstander.
 • Lungefunksjonsmåling med bodybox (helkroppspletysmografi): kartlegger lungevolumene mer detaljert. Det kan hjelpe på diagnostisering om årsaken til reduserte lungefunksjonsverdier. 
 • Ulike røntgenundersøkelser som Computertomografi (CT) med og uten kontrast
 • Anstrengelsestester for å sjekke om belastning kan medføre tap i lungefunksjonsverdier
 • Irritasjonstester/Metacholin-test: brukes til å si noe om evt. grad av irritabilitet i luftveier ved for eksempel langvarig hoste.
 • Søvnutredning

Tjenestetilbud kan variere fra senter til senter.

Praktisk informasjon

Ting du bør ha med

Du trenger ikke henvisning, men ta gjerne med epikrise, prøveresultater eller notat fra din fastlege hvis du har dette tilgjengelig. Ta gjerne med medisiner du eventuelt bruker.

Unngå medisiner før konsultasjon

Det er viktig at du ikke tar medisiner for astma eller kols samme dag som du har time til lungelege - med mindre ikke dette er avtalt på forhånd.

Oppmøtetid: 15 minutter før oppsatt time

Har du mange dokumenter og/eller bilder, eller behov for mer tid med legen, ber vi deg om å bestille en dobbeltime.

Konsultasjon

3 610,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Lungespesialist i Bergen tilbys på

Time hos
oss

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.