Influensa

Influensa er en smittsom virussykdom som rammer svært mange hvert år

Vanlige symptomer på influensa:

  • Feber
  • Muskel- og leddsmerter og verk i kroppen
  • Tørrhoste
  • Hodepine
  • Nedsatt allmenntilstand og kraftig sykdomsfølelse

Influensa kan også utvikle seg til bakterielle infeksjoner slik som lungebetennelse, bihulebetennelse eller ørebetennelse.

Parainfluensa

Parainfluensa er i likhet med influensa et smittsomt virus, og symptomene varierer fra vanlige forkjølelsessymptomer til øvre luftveisinfeksjoner og falsk krupp hos barn.

Smitte ved influensa

Influensa-viruset smitter ved kontakt mellom mennesker. Ettersom viruset sitter i luftveiene er smittefaren størst ved host og nys. Viruset kan også sitte på hender og overleve noen timer på gjenstander slik som dørhåndtak. Du kan være smittsom allerede før du selv merker symptomer og 3-5 dager mens du selv er syk.

Inkubasjonstid for influensa

Fra du blir smittet med influensaviruset tar det vanligvis rundt 48 timer til symptomene melder seg, men dette kan variere.

Ta influensavaksinen hos Volvat

Noen grupper i befolkningen, blant annet eldre, gravide og personer med astma, bør ta influensavaksine for å redusere faren for sykdom.

Volvat har dyktige allmennleger, barneleger og ulike spesialister som kan hjelpe deg ved influensa eller relaterte plager. Hos Volvat får du rask hjelp, profesjonell service og førsteklasses behandling.

Influensavaksinasjon tilbys ved alle Volvat-sentre og tas ved drop-in i åpningstiden.

På Majorstuen i Oslo og Laguneparken eller Åsane i Bergen kan du også bestille time på nett.

Kontakt ditt senter eller les mer om influensavaskinasjon

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.