Influensavaksine

Enkelte pasientgrupper er mer utsatt for et alvorlig forløp av influensa, derfor anbefaler vi disse å ta influensavaksine.

Ta influensavaksinen ved drop-in på ditt nærmeste Volvat-senter

Influensasesongen starter vanligvis i oktober, og mange med influensa blir sengeliggende i opptil en uke med leddsmerter, feber og hodepine. Influensa er som regel ufarlig for mennesker med godt immunforsvar uten kroniske sykdommer, og de fleste vil oppleve at det går over av seg selv så lenge man får i seg nok væske og får hvilt.

Det er imidlertid enkelte grupper som er utsatt for alvorlige komplikasjoner av influensa, som bør vaksinere seg årlig. 

Størst behov i vinterhalvåret

Vaksineringen foregår vanligvis i perioden september til januar, og den gir som regel god beskyttelse mot influensavirus - eller forkorter og mildner sykdomsforløpet.

Omtrent én million nordmenn er i risikogruppen for å utvikle alvorlige følger av influensa, blant annet alvorlig lungebetennelse, hjerteinfarkt, hjerneslag eller i verste fall død. Dette er gruppen mennesker som sterkt anbefales å ta influensavaksine hvert år.

Årlig influensavaksinering vil redusere sjansen betydelig for sykdom og komplikasjonene som kan følge. Ved å vaksinere seg reduserer man sannsynligheten for å bli smittet og syk selv, samt at man unngår å smitte mennesker i sårbare grupper.

Se personer i risikogrupper anbefalt å ta influensavaksinen

Personer i følgende risikogrupper bør ta influensavaksine årlig:

 • Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
 • Alle fra fylte 65 år
 • Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine
 • Prematurt fødte barn, særlig barn født før uke 32 i svangerskapet, fra 6 måneder (kronologisk alder) til 5 år

Barn og voksne med:

 • kronisk lungesykdom (inkludert astma)
 • hjerte- og karsykdom (annet enn velregulert høyt blodtrykk),
 • diabetes type 1 og 2
 • leversvikt eller nyresvikt
 • kronisk nevrologisk sykdom eller skade, spesielt personer med nedsatt lungekapasitet og/eller hostekraft
 • nedsatt immunforsvar som følge av sykdom eller behandling av sykdom (f.eks. organtransplanterte, kreft, HIV, reumatoid artritt og andre sykdommer)
 • svært alvorlig fedme (KMI over 40)
 • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege (f.eks. personer med medfødte kromosomavvik, genetiske syndromer og sammensatte kromosomavvik som ikke er klassifisert annet sted)

Kilde: FHI

Vi har vaksinen for influensa-sesongen 2023/2024

Influensavaksinasjon tilbys ved alle Volvat-sentre og tas ved drop-in i  våre åpningstider. Finn ditt nærmeste senter i oversikten lengre nede på siden her.

Pris for influensavaksine

Influensavaksine og konsultasjon450,-
Totalt450,-

Vaksinasjon for dine ansatte?

Mange arbeidsgivere ser fordelene av at de ansatte får dette tilbudet gjennom bedriften.

Les mer og kontakt Volvat Bedrift

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.