Akne­behandling med p-piller

P-piller kan ha positiv effekt på akne, og er mye brukt som aknebehandling. Hvis det uansett er aktuelt for deg å bruke p-piller, kan det være en god behandling mot kviser.

Hvordan virker p-piller mot kviser?

Hormonubalanse er en viktig årsak til akne. Hormoner kan påvirke utviklingen av kviser ved å påvirke talgkjertlene i huden. Androgener (mannlig kjønnshormon) har en forsterkende effekt på talgproduksjonen, mens østrogen (kvinnelig kjønnshormon) har en hemmende effekt. P-piller inneholder de kvinnelige kjønnshormonene østrogen og gestagen. Man antar at den positive effekten på kviser skyldes østrogen. Det varierer fra person til person i hvilken grad hormonbalansen påvirker utviklingen av kviser.

P-piller og blodpropp

Da det ikke er tillatt å markedsføre legemidler, kan vi ikke omtale p-pillene som brukes til aknebehandling her (p-pillen Diane). Dersom du ønsker mer informasjon om vanlige legemidler som brukes under behandling, kan du ta kontakt med oss på telefon. Du vil også få mer informasjon, og svar på eventuelle spørsmål du måtte ha, under en konsultasjon med en av våre hudleger. 

Enkelte former for p-piller er brukt mye som kvisebehandling, men bruken har avtatt noe de senere årene. Årsaken til dette er at kombinasjonen av østrogen og gestagen i denne p-pillen gir en forhøyet risiko for blodpropp, sammenlignet med andre preparater. Det er ikke godt nok dokumentert at kombinasjonspillen har bedre effekt mot kviser enn andre p-piller. Det er viktig å kartlegge forekomst av blodpropp i nær familie før man begynner på kombinasjonspiller.

Virker minipiller mot kviser?

Nei, dessverre. Minipiller inneholder kun gestogen, og egner seg ikke for behandling av kviser.

Aknebehandling med p-piller hos Volvat

Dersom du plages av kviser, og kremer/gel eller annen lokal behandling ikke har hatt tilfredsstillende effekt, bør du snakke med en hudlege. Våre dyktige hudleger har lang erfaring i behandling av akne. Vi har kort ventetid, og du kan raskt komme i gang med effektiv behandling. Vi tilbyr også videokonsultasjoner, hvor du raskt og effektivt får hjelp på nett.

Bestill time om akne hos hudlege eller les mer om behandling av akne

Konsultasjon hos hudlege

1 825,-

Priseksempel fra Stavanger, tilleggskostnader kan påløpe

Hvorfor velge Volvat?

Akne hos ungdom og voksne

Akne kan ramme både ungdom og voksne. Våre erfarne hudleger har kompetansen til å behandle kompliserte akneplager med skreddersydde behandlinger for alle hudtyper, for kvinner og menn i alle aldre.

Alle slags akneproblemer

Vi kan behandle akne i ulike stadier med alt fra medisinske kremprogrammer og reseptbelagte medisiner, til microneedling og peelinger for å oppnå en sunn og velfungerende hud.

Det finnes hjelp å få

Ingen skal behøve å være plaget av akne. Kviser og arr kan oppleves plagsomt og påvirke selvtilliten – du kan være sikker på at vi tar deg og dine plager på alvor. Det finnes god behandling, og vi finner den som passer for deg.