Hodepine, sår hals og nedsatt luktesans. Er det korona eller ikke?

Dersom du plages av sår hals, hodepine eller nedsatt lukt- og smaksans, kan det være vanskelig å vite om det er korona. Symptomene på korona ligner ofte på andre luftveisinfeksjoner. I denne artikkelen lærer du hvilke symptomer som er mest fremtredende ved forkjølelse og korona, og hva du bør gjøre om du blir syk.

13.11.2020

Vanlige symptomer på forkjølelse

Forkjølelse er en akutt luftveisinfeksjon forårsaket av ulike virusarter, ofte rhinovirus. Typiske symptomer på forkjølelse er vond hals, tett nese, snørr og nysing.

Små barn som er forkjølet, vil noen ganger kunne få kortvarig feber. Dette er ikke like vanlig hos voksne. Det er heller ikke vanlig med tung pust når man hviler, samt muskelverk.

Andre, mer vanlige symptomer er hodepine og nedsatt lukt- og smakssans på grunn av tett nese.

Få legetime for hjelp med hoste, feber, sår hals, tung pust, nedsatt lukt-/smakssans eller magesmerter

Vanlige symptomer på korona

Covid-19 er en luftveissykdom forårsaket av koronaviruset. Vanligvis vil man noen dager etter smitte oppleve symptomer som tørrhoste og irritasjon i halsen. Noen får feber og tung pust etter en stund.

Andre vanlige symptomer er svekket lukte- og smaksans, hodepine og slapphet. Det er også rapportert om tilfeller der man er kvalm, får magesmerter og diaré.

Nysing og tett og rennende nese er mindre vanlig om man er smittet av coronavirus.

Har du symptomer som hoste, feber, vond hals, tung pust eller magesmerter?

Det kan være vanskelig å vite hvor man skal henvende seg om man opplever symptomer på luftveisinfeksjon. Om du er usikker på hva du bør gjøre, er vi der for deg.

Hos Volvat i Oslo, Bergen, Fredrikstad og Drammen hjelper vi deg i godt tilrettelagte og trygge omgivelser på Volvat Luftveisklinikk. Våre leger er utstyrt med fullt smittevern, slik at det er trygt for både de med og uten smitte å komme til oss.

Vi tar imot barn og voksne med alle slags plager, og tester deg for korona om det er behov for det. Vi holder åpent alle dager, og har kort ventetid.

Kilder: nhi.no, fhi.no

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.