Hvorfor velge NIPT-test hos Volvat?

Hos Volvat får du grundig oppfølging av erfarne gynekologer både før og etter NIPT-testen. Prisen inkluderer støttesamtale hos samtaleterapeut om du ønsker det. Du kan være trygg på at vi er her for deg under hele prosessen.

07.02.2022

Unikt NIPT-tilbud

Volvat tilbyr NIPT-test i Oslo og Bergen. NIPT-testen viser på en enkel og skånsom måte forekomsten av kromosomavvik trisomi 21, 18 og 13. Testen er en DNA-basert blodprøve som kan tas samtidig med en tidlig ultralydundersøkelse.

Ved hjelp av DNA-basert teknologi kan NIPT påvise langt flere avvik hos gravide enn en tradisjonell blodprøve. 

NIPT-test hos Volvat inkluderer en utvidet legetime hos gynekolog med ultralyd, oppfølging av prøvesvar av genetiker og gynekolog, og en time hos samtaleterapeut ved behov.

NIPT er trygt, og medfører ingen risiko for fosterskade eller for spontanabort.

Gravide som ønsker å ta en NIPT-test anbefales sterkt å sette seg nøye inn i hva testen innebærer og hvilke konsekvenser et svar kan medføre. Et positivt prøvesvar kan gjøre at man blir stilt ovenfor vanskelige valg. 

Ultralydundersøkelse benyttes til å fastslå graviditetslengde og antall foster. NIPT er en screening-test og ved funn av trisomi blir du innkalt til samtale med genetiker. Trisomi påvist ved NIPT bør bekreftes med en fostervannsprøve. Kvinnen avgjør samtidig selv hvordan hun ønsker å gå videre med svaret.

Vi ønsker at hver kvinne som kommer til oss skal føle seg trygg, opplyst og støttet under hele prosessen. Våre samtaleterapeuter vil bistå deg ved eventuelt positivt prøvesvar for å ivareta dine behov på best mulig måte.

Vi veileder deg gjennom prosessen

Fosterdiagnostikk er et etisk, politisk, sosialt og faglig komplisert tema. Til syvende og sist er det den gravide som bør ta valget om å gjennomføre fosterdiagnostikk. Teknologien gir oss mange muligheter og svar, men kan også bidra til usikkerhet og nye spørsmål. Derfor er det viktig å få god informasjon om muligheter og begrensninger ved en slik test.

Volvat har erfarne gynekologer som er spesialister på kvinnehelse, og vi vil veilede deg gjennom hele prosessen.

Støttesamtale hos samtaleterapeut

Dagen etter at du har mottatt prøvesvaret, vil gynekologen din kontakte deg. Et avvikende prøvesvar vil for mange føre til bekymring og usikkerhet, og du vil få tilbud om samtale med en samtaleterapeut som har lang erfaring i eksistensielle problemstillinger knyttet til graviditet og abort. Du kan komme alene eller sammen med din partner.  

Volvat ønsker å tilby et helhetlig tilbud der den gravide og partneren blir ivaretatt gjennom hele prosessen. Vår samtaleterapeut har lang erfaring i å støtte gravide i slike problemstillinger. Prisen for NIPT-testen er helt uavhengig av dette tilbudet – samtaleterapi er noe Volvat tilbyr kostnadsfritt til de som ønsker det etter å ha mottatt sitt prøvesvar. 

Det kan føles overveldende å avgjøre hvordan man ønsker å gå videre med et avvikende prøvesvar. Du velger selv hvordan du ønsker å gå fram videre. Noen ønsker å avbryte svangerskapet, mens andre kan ha behov for veiledning. Våre samtaleterapeuter kan hjelpe deg med å navigere denne prosessen og tanker knyttet til avgjørelsen, og tilby deg/dere god støtte og veiledning.

Les mer og bestill time

 

 

Relaterte tjenester

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.