Gravid i jobb

Svangerskap kan være en krevende periode i kvinners liv, fylt med både kroppslige og mentale endringer. Likevel tilbringer de fleste gravide store deler av svangerskapet i arbeid. I denne ukas podkast-episode av `Her for deg´ snakker vi med bedriftsjordmor Merethe Ulveseth om hvordan det er å være gravid i jobb i 2023.

11.05.2023

Merethe har tidligere jobbet ved kvinneklinikken i Bergen, men er nå bedriftsjordmor i Volvat Bedrift. Hun er brennende opptatt av gravide kvinners trivsel og velvære både i og utenfor arbeid.

I episoden går vi nærmere inn på hvordan gravide opplever det å være i jobb, og snakker om hvordan arbeidsplassen bør ivareta og tilrettelegge for denne nye tilværelsen.

“Graviditet er ingen sykdom, men det er en annerledes og krevende tilstand der du skal bli tatt hensyn til”

Vi vet at det er sunt å være i arbeid og at de fleste gravide kvinner ønsker å stå i jobb – det er bra for både fysisk og psykisk helse. Man kan imidlertid oppleve at enkelte arbeidsoppgaver blir mer krevende, og man kan ha behov for en tilpasset arbeidshverdag.

Podkasten produseres av Volvat og er tilgjengelig på alle de store strømmetjenestene

Les mer om Her for deg-podkasten

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.