PMS og PMDD

I denne ukas podkast-episode av `Her for deg´ snakker vi med gynekolog Birgitte Aspenes om PMS og PMDD – hva er det, og hva er egentlig forskjellen på disse tilstandene?

02.05.2023

Birgitte Aspenes er gynekolog og ekspert innen fødselshjelp og kvinnesykdommer. Hun både utreder og behandler generelle gynekologiske problemstillinger for kvinner i alle aldre.

I episoden svarer Birgitte på hva PMS og PMDD er, og går i dybden på hva som skiller disse tilstandene fra hverandre. PMS og PMDD er begge symptomgrupper som oppstår i dagene før menstruasjon, og gir både kroppslige og mentale symptomer. Man kan si at det er et spekter, fra helt milde til mer alvorlige symptomer.

Vi tar for oss de ulike alvorlighetsgradene, og snakker om hvor inntrengende symptomene kan være for enkelte av de kvinnene som rammes.

“For de færreste som har det aller verst, så er det veldig kraftige symptomer som går ut over livet, familierelasjoner, arbeid, skole og fritid, og med store psykiske problemer som i ytterste konsekvens for noen medfører suicidale tanker”.

Podkasten produseres av Volvat og er tilgjengelig på alle de store strømmetjenestene

Les mer om Her for deg-podkasten

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.