Ulik sexlyst

De fleste av oss opplever varierende sexlyst i perioder gjennom livet. Er man i par, kan man også oppleve at sexlysten er ulik innad i paret. Dette kan være utfordrende for mange – hva skal man gjøre når man har ulike behov og ikke blir enige? I denne ukens episode snakker vi med psykoterapeut Bodil Røinaas om ulik sexlyst i parforhold.

Bodil Røinaas - Psykoterapeut med spesialkompetanse i parterapi.

13.06.2023

Bodil er psykoterapeut i Volvat, med spesialkompetanse i parterapi og sexologisk rådgivning. Hun har lang erfaring med både individuell terapi og parterapi, og hjelper mennesker med vanskelige relasjonelle eller personlige problemstillinger.

I episoden svarer Bodil på hvordan man kan håndtere ulik sexlyst i et forhold, og forteller hvilke tiltak man kan gjøre som par for å klare å møte hverandres behov.

“Veldig mange par sliter med å ha språk for seksualitet – de sliter med å snakke om det, og da blir det lettere å avvise”

Mange kjenner nok på at det å bli avvist når det kommer til sex kan være sårbart og vondt. Det er fort å tenke at problemet ligger hos seg selv og ta avvisningen personlig, nettopp fordi det er et sårbart tema.

“Ofte så tror man kanskje at den andre avviser for å være slem, men i de fleste tilfeller så handler det om at de ikke føler seg sett”.

Podkasten produseres av Volvat og er tilgjengelig på alle de store strømmetjenestene

Les mer om Her for deg-podkasten

Bodil Røinaas

Psykoterapeut med spesialkompetanse i parterapi.

Volvat Majorstuen, Volvat Nationaltheatret

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.