Sett deg i kø hjemmefra – vi gir beskjed når det er din tur

Når man er skadet, syk eller har syke barn, kan det oppleves som en ekstra belasting å sitte lenge i et venterom. Det kan også være frustrerende å ikke vite hvor lenge man må vente. Det har vi gjort noe med: Volvat introduserer nå et nytt køsystem slik at du kan sette deg i kø hjemmefra, og ikke trenger å bruke mer tid på vårt venterom enn det som er nødvendig.

18.12.2019

Legevakten vår på Majorstuen har leger, sykepleiere, laboratorium og røntgen – alt på ett sted, og vi holder åpent 365 dager i året. Du velger selv om du vil sette deg i kø hjemmefra, droppe innom som før – eller bestille time fram i tid om du ønsker det.

Husk å alltid melde deg i skranken når du kommer, slik at sykepleier får en prat med deg om dine plager.

Hvordan fungerer køsystemet?

Skulle du eller en av dine nærmeste ha behov for legehjelp, er det ingen grunn til å sitte i et venterom siden du nå kan vente hjemme i stedet. Du kan alltid se live ventetid hos våre allmennleger, skadelege og barnelegelegevakt-siden. Om du setter deg i kø får du tilsendt en link med estimert ventetid. Vi gir deg beskjed når du bør dra hjemmefra. Dersom du i stedet velger å reise direkte til legevakten og sette deg i kø der, kan du også se estimert ventetid på skjermene i vårt venteværelse.


Barnelege Kristin Jensen opplever at pasientene hennes er fornøyde med det nye køsystemet:

-Det innebærer mer forutsigbarhet for pasientene. Både de som kommer på drop-in, da de til enhver tid ser hvor de er i køen og estimert ventetid, men en enda større fordel for de som setter seg i kø hjemmefra og kan gjøre ærend før avreise de dagene det er større pågang på legevakten.

-Foreldrene rapporterer at det er fint å kunne følge med på ventetiden hjemme, og kan planlegge oppmøte etter det – eller bestille time på web til en annen dag.


Det nye systemet påvirker også arbeidshverdagen som lege på en travel legevakt: - Køsystemet skaper en bedre flyt og bidrar til mindre stress, både for pasienter og behandlere. Det er mer oversiktlig for meg og pasientene blir i større grad fordelt utover dagen – ikke i store puljer som innebærer mer ventetid, sier skadelege Audun Finstad. Også hans pasienter rapporterer at de er positive til et digitalt køsystem:

-Pasientene er fornøyde med å slippe uvissheten rundt tidsbruk, noe som ofte følger med å besøke en legevakt. Det er enkelt å vurdere om man bør dra nå eller om man vil vente til et tidspunkt hvor køen er kortere. I tillegg er det fint med oversikten på skjerm i venterommet, så er man trygg på at man kan hente seg en kopp kaffe uten å bli ropt opp i mellomtiden.

Legevakten på Majorstuen tilbyr

Allmennmedisin

Dyktige allmennleger står klare til å hjelpe deg med allmennmedisinske problemstillinger som smerter, feber, hoste, ørebetennelse, halsbetennelse, magesmerter, infeksjoner, akutt sykdom med mer.

Skadelegevakt

Erfarne skadeleger kan hjelpe de gmed utredning og behandling av både akutte skader (brudd/sår), kroniske sårskader, belastningstilstander og idrettsemedisinske problemstillinger.

Barnelegevakt

Vi har kvalifiserte barneleger (spesialister i pediatri) med særskilt kompetanse på sykdom og plager hos barn. Som landets eneste tilbyr vi denne legevakttjenesten på drop-in-basis.

Laboratorium og røntgen

Trenger du å ta prøver, kan du avgi og få analysert disse ved vårt laboratorium. Unilabs holder til i samme hus, og tilbyr undersøkelser i MR, røntgen, mammografi, ultralyd og CT. Unilabs radiografer er spesialutdannet helsepersonell innen medisinsk radiografi.

Se live ventetider

Legevakten på Volvat Majorstuen

Allmennlege

Åpen | Stenger 22

Henter

Barnelege

Åpen | Stenger 20

Henter

Skadelege

Åpen | Stenger 22

Henter


Legevakten på Volvat Majorstuen

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.