Sædprøve

På Volvat Spiren kan du levere sædprøve for å sjekke sædkvalitet, som en del av en fertilitetsutredning eller som kontroll etter sterilisering.

Se her for sædkontroll etter vasektomi hos Volvat

Slik leverer du sædprøve:

Du har muligheten til å ta sædprøven enten hjemme eller hos oss. Hvis du velger å ta prøven hjemme, må den leveres til oss innen en time.

Det er viktig å oppbevare prøven kroppsnært og beskyttet mot kulde, og et egnet prøveglass kan kjøpes på apoteket.

Informasjon til deg som ønsker å levere sædprøve:

  • Nylig sædavgang vil ikke påvirke prøven
  • Sædprøve etter sterilisering anbefales 3 måneder etter operasjonen og etter omtrent 20 utløsninger
  • Vi har ingen ventetid
  • Du får resultatene av analysen samme dag

Ring oss eller ta kontakt hvis du har spørsmål eller trenger ytterligere informasjon.

Ofte stilte spørsmål om sædprøve

Hvordan ta sædprøve?

Sædprøve tas ved masturbasjon. Det er viktig at prøven blir tatt i et rent prøveglass som kan kjøpes på apoteket. Merk glasset med fullt navn og fødselsdato.

Hvor fersk må sædprøven være?

Hvis sædprøven blir tatt hjemme, må den leveres innen en time. Den skal ikke utsettes for temperaturforskjeller, og skal holdes varm under transport.

Hvor kan man levere en sædprøve?

Prøven kan leveres på en av våre fertilitetsklinikker på laboratoriet.

Hvor kan man ta sædprøve?

Du kan ta sædprøve både hjemme og på en av våre klinikker. Dersom du ønsker å ta prøven hos oss har vi et eget rom for dette. Vi tilbyr sædprøve på våre fertilitetsklinikker på Pilestredet i Oslo og på Spiren i Trondheim. Det er ikke behov for henvisning.

Hvor mye koster sædprøve

Sædprøve og analyse av sæden koster 1850,- på våre klinikker.

Hvordan ta sædprøve etter sterilisering?

Det er mulig å ta sædprøve etter sterilisering. Sædceller blir fortsatt produsert i testiklene etter at mannen blir sterilisert, men fordi man kun kutter sædstrengen ved sterilisering, kommer ikke spermier fra testiklene ut med sædvæsken ved utløsning.

Hvis man da skal ta sædprøve kan man derfor ikke gjøre dette selv, men en av våre dyktige spesialister vil hente ut spermier fra bitestikkelen og testikkelen med en skånsom metode.

Se her for sædkontroll etter vasektomi hos Volvat

Lurer du på noe? Vi tar kontakt!

Legg igjen navn og telefonnummer, så tar vi kontakt med deg. Det er helt uforpliktende og du vil kunne spørre oss om det du eventuelt måtte lure på.

Vi kan også bistå med timebestilling for fertilitetssjekk eller en førstegangskonsultasjon.

Hva koster en konsultasjon?

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat Spiren?

Norges største fagmiljø

Volvat Spiren har et av landets mest erfarne miljøer innen fertilitetsbehandling. Kompetansen henger tett sammen med forskning, hvor vi er involvert i internasjonale forskningssamarbeid for å bidra til utviklingen innen assistert befruktning. 

Tilgjengelig der du er

Du er velkommen til oss for fertilitetsutredning og assistert befruktning. Vi er tilgjengelige for deg uansett hvor du er, med mulighet for å starte fertilitetsutredning på ditt nærmeste Volvat-senter. 

Ingen kø, ingen ventetid

Vi har korte ventetider og tar imot pasienter fra hele landet. Du slipper å stå i kø og kan komme i gang med behandling så tidlig som mulig.