Livets største underverk trenger av og til en hjelpende hånd Trondheim

Volvat Spiren er et at Norges største og mest erfarne miljøer innen assistert befruktning, med Spiren Fertilitetsklinikk og Fertilitetssenteret i spissen.

Hos oss møter du landets fremste eksperter innen fertilitet, og hjelp til par og enslige som strever med å bli gravide.

En hjelpende hånd

– Livets største underverk trenger av og til en hjelpende hånd. Det er utrolig meningsfullt å kunne hjelpe enslige kvinner eller par som strever med å bli gravide, sier Liv Bente Romundstad og Anne Marte Vaarlund hos Volvat Spiren.

Volvat Spiren er et nasjonalt fertilitetstilbud med hovedsete på Pilestredet i Oslo og på Spiren i Trondheim, hvor våre fertilitetsklinikker holder til. Det er også på disse klinikkene vi utfører assistert befruktning. Fertilitetssjekk og utredning kan utføres på ditt nærmeste Volvat-senter, uansett hvor i landet du holder til.

Alt innen fertilitetsbehandling

Vårt team består av erfarne leger, gynekologer og sykepleiere som er blant landets ledende eksperter innen fertilitetsbehandling. Vi samarbeider tett for å hjelpe deg med å realisere drømmen om å bli en forelder. Resultatene vi oppnår avhenger hovedsakelig av den kompetansen våre ansatte besitter, og utstyret vi bruker i laboratoriet. 

Vi tilbyr alt fra fertilitetsutredning til samtlige behandlingsmetoder innen barnløshet. Det vil si inseminasjon, IVF, sæddonasjon og eggdonasjon.

Eggbank med norske donorer

Etter Bioteknologiloven åpnet for eggdonasjon, har vi fått en godt etablert eggbank i Trondheim med egg fra norske donorer. Vi er stolte over at det første barnet som ble født gjennom eggdonasjon i Norge, fikk behandling nettopp her.  

Spesialister på fertilitet og assistert befruktning

Volvat Spiren tilbyr utredning av infertilitet på alle Volvat Spiren-lokasjoner, og nedfrysing av egg og alle former for fertilitetsbehandling ved Fertilitetssenteret i Oslo og Spiren Fertilitetsklinikk i Trondheim.

Det er også på disse klinikkene at vi utfører assistert befruktning.

Fertilitetssjekk og utredning kan utføres på ditt nærmeste Volvat-senter, uansett hvor i landet du holder til.

Liv Bente Romundstad

Liv Bente Romundstad

“For meg er det viktig at behandlingen vi gir er forskningsbasert og trygg for mor og et framtidig barn.”

Anne Marte Valset Vaarlund

Anne Marte Valset Vaarlund

“Jeg synes selv jeg har den beste jobben, fordi jeg kan støtte og veilede par og kvinner som står i en vanskelig livssituasjon, og hjelpe dem med å starte en familie.”

Fadumo Omar Ali

Fadumo Omar Ali

“Det gir meg en uendelig glede å kunne bidra til at et ufrivillig barnløst par lykkes med å få et svært etterlengtet barn.”

Nasjonalt fertilitetstilbud

  • Alle Volvat-senter med gynekologtilbud: Fertilitetssjekk/fertilitetsutredning og sædprøve
  • Spiren i Trondheim: fertilitetsutredning, sædprøver, egguthenting og nedfrysing av egg, eggdonasjon, samt alle former for assistert befruktning (IVF)
  • Fertilitetssenteret i Oslo: fertilitetsutredning, sædprøver, egguthenting og frysing av egg, samt alle former for assistert befruktning (IVF)

Tett samarbeid om livets største underverk

Enten dere ønsker å starte reisen hos oss med fertilitetsutredning, eller alt har forsøkt andre steder flere ganger og er klare for å starte behandling, står vi klare til å ta dere imot. Vi ønsker å hjelpe dere med å realisere drømmen om å bli foreldre.

På Volvat Spiren har vi et tverrfaglig samarbeid på tvers av hele landet for å hjelpe enslige kvinner samt heterofile og lesbiske par som sliter med å bli gravide, men som av ulike årsaker ikke lykkes på egen hånd.  

Du kan bestille fertilitetsutredning på nesten alle Volvat-senter i hele landet. Vi har ingen ventetider, og du trenger ikke henvisning.

Se video og les Anne Berit sin utrolige reise mot å bli stolt mamma til lille Helmer

For å se YouTube-video må du samtykke
til Google sin personverneklæring.

"Det er ingen tvil om at dette har vært en utfordrende reise, Men hver prøvelse har bare gjort meg sterkere, og jeg ville ikke endret noe. Jeg er så takknemlig for at jeg fikk muligheten til å bli mor, og jeg ville gått gjennom alt sammen igjen hvis det betydde at jeg fikk Helmer."

– Anne Berit, 38 år

Omsorg forankret i kunnskap

Vi vet at det kan oppleves som et stort valg å ta kontakt når man opplever ufrivillig barnløshet, men da er det viktig å huske på at det finnes god hjelp.

På Volvat Spiren møter du et fagmiljø med bred kompetanse og lang erfaring.

Kompetanse henger tett sammen med forskning, og hos oss er mange tett involvert i forskningsmiljøene som gjør at vi alltid er oppdatert på de nyeste teoriene innen fertilitetsbehandling og dermed kan ta kvalifiserte avgjørelser på hvilke nye metoder vi bør ta i bruk. Vi er stolte over å være blant fertilitetsklinikkene i Norge med flest vitenskapelige publikasjoner.

Gjennom internasjonale forskningssamarbeid og deltagelser på studier og kongresser bidrar vi til utvikling innen assistert befruktning. Vi har investert betydelige ressurser i den nyeste teknologien og forskningen innen fertilitetsbehandling for å kunne tilby deg de mest avanserte og effektive alternativene som finnes.

Lytt til vår podcast om fertilitet og assistert befruktning

Anne Marte V. Vaarlund: fertilitetsekspert og spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer.

1 av 7 par trenger hjelp til å bli gravide, men det snakkes ikke så mye om. I dag skal vi snakke om fertilitet og fertilitetsbehandling, hvem som kan få det, og hva man faktisk gjør. Anne Marte Vaarlund forteller oss litt mer om hvordan disse behandlingene foregår.

Lytt til flere epsioder fra vår podcast (acast.com)

I møte med oss

Alle har en unik historie. Derfor vil vi i møte med deg legge stor vekt på grundige samtaler og undersøkelser, slik at vi kan få en god forståelse av din situasjon. Det finnes ikke en oppskrift som passer alle og vi ser betydelige individuelle forskjeller hos hver pasient som kommer til oss for å bli gravide. Noe har behov for mer intensiv oppfølging enn andre, og mange trenger støtte og informasjon om realistiske forventinger.

Vi tilpasser derfor vår tilnærming til hvert tilfelle av infertilitet for å kunne møte og ivareta de unike behovene til hver pasient. 

Vår første prioritet er at du skal føle deg trygg og godt informert under hvert steg av prosessen. Derfor har vi et bevisst forhold til åpen kommunikasjon og tett samarbeid mellom alle involverte parter.

  • Åpen kommunikasjon og tett samarbeid
  • Bred kompetanse og lang erfaring
  • Aktivt forsknings- og fagmiljø
  • Individuell behandling og tett oppfølging

Les mer om hva vi kan tilby:

For deg som har forsøkt andre steder uten å lykkes

Vi blir ofte kontaktet av par fra hele landet, som har forsøkt assistert befruktning på andre klinikker og ikke lykkes.

Dersom du allerede har gjennomført en fertilitetsutredning hos en annen fertilitetsklinikk og har fått bekreftet at du kan få behandling, kan du gå direkte til behandling hos Spiren Fertilitetsklinikk i Trondheim eller Fertilitetssenteret i Oslo.

Lurer du på noe? Vi tar kontakt!

Legg igjen navn og telefonnummer, så tar vi kontakt med deg. Det er helt uforpliktende og du vil kunne spørre oss om det du eventuelt måtte lure på.

Vi kan også bistå med timebestilling for fertilitetssjekk eller en førstegangskonsultasjon.

Utredning av fertilitet i Trondheim tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat Spiren?

Norges største fagmiljø

Volvat Spiren har et av landets mest erfarne miljøer innen fertilitetsbehandling. Kompetansen henger tett sammen med forskning, hvor vi er involvert i internasjonale forskningssamarbeid for å bidra til utviklingen innen assistert befruktning. 

Tilgjengelig der du er

Du er velkommen til oss for fertilitetsutredning og assistert befruktning. Vi er tilgjengelige for deg uansett hvor du er, med mulighet for å starte fertilitetsutredning på ditt nærmeste Volvat-senter. 

Ingen kø, ingen ventetid

Vi har korte ventetider og tar imot pasienter fra hele landet. Du slipper å stå i kø og kan komme i gang med behandling så tidlig som mulig.