Behandling av inngrodd tånegl

Negleforandringer kan avsløre sykdom, og våre hudleger kan hjelpe deg med utredning og behandling av både kroniske og akutte neglesykdommer.

Friske negler

Friske og sunne negler skal ha en jevn, rosa farge med en glatt overflate.

Mange kan oppleve flisete, tørre og tidvis smertefulle negler med misfarging. Dette kan være tegn på sykdom og det kan ligge mange årsaker bak negleforandringene som for eksempel hudsykdom, indremedisinsk sykdom eller mangelsykdom.

På Volvat har vi erfarne hudleger som kan tilby deg behandling gjennom nøye utredning og diagnostisering for å bli kvitt eller redusere plagene dine.

Neglesykdommer

De vanligste neglesykdommene er psoriasis og neglesopp. Symptomer på neglesopp er fortykkelse, annerledes lukt og misfarging av neglene. Neglesopp gir sjelden alvorlig sykdom selv om noen kan oppleve spredning, deformerte negler eller at neglene løsner hvis sykdommen ikke behandles.

Psoriasis kan gi de samme symptomene som neglesopp, men skal ikke smitte over på andre negler og lukter ikke. Ved mistanke om sopp eller psoriasis er det viktig å oppsøke lege for å stille riktig diagnose og behandling for å bli kvitt infeksjonen.

Ander vanlige neglesykdommer er inngrodd tånegl, infeksjon i neglesengen, neglerotsbetennelse, kroniske og akutte skader som for eksempel blodansamling under neglen.

Inngrodd negl

Inngrodd negl er en av de vanligste neglesykdommene vi har og rammer oftest stortåen. Tilstanden oppstår når neglen begynner å vokse inn i huden, og kan forverres av trange sko som presser neglen lenger ned i huden.

Noen har milde plager, mens andre kan oppleve betydelig besvær og må fjerne neglen kirurgisk for å bli kvitt plagene. Smerter, hevelse, rødhet og puss fra kanten av tåneglen er vanlige symptomer på inngrodd tånegl.

Hvordan oppstår inngrodd tånegl?

Tilstanden skyldes ofte at neglen blir klippet i en bue slik at den begynner å vokse inn i huden. Leger anbefaler ofte å klippe neglen tvers over for å unngå dette.

Trange sko kan også resultere i at neglen skjærer seg inn i huden og det oppstår en hevelse eller infeksjon. Andre vanlige årsaker er skader mot foten og hovne bein hos eldre personer på grunn av væskeansamling i kroppen. I tillegg kan det se ut som at mange har et arvelig anlegg for å få tilstanden.

Hvordan behandle inngrodd tånegl?

Det er mange måte å forebygge plager og infeksjoner ved inngrodd tånegl. Blant annet er det lurt å unngå å klippe neglene for kort ut mot siden, ha god fothygiene, samt bruke romslige sko med luftige sokker for å holde føttene tørre og unngå press på neglen.

Ved en pågående infeksjon er det viktig å rense eller behandle området med fotbad med for eksempel mild grønnsåpe, bruke antibiotika kur eller eventuelt kortisonsalve for å dempe betennelsen.

Når bør man oppsøke hudlege?

Dersom ingen av disse tiltakene fungerer og du fortsatt opplever store ubehag, bør du kontakte hudlege. Da kan det være aktuelt å foreta en neglereseksjon, altså fjerne neglen gjennom et kirurgisk inngrep.

En hudlege vil gjennom nøye utredning og undersøkelse vurdere om det er nødvendig med kirurgi. Alle pasienter må vurderes av hudlege på forhånd før eventuell neglereseksjon.

Hvordan foregår neglereseksjon?

Neglereseksjonen utføres i bedøvelse av hele tåen (ledningsanestesi) med to enkle stikk, et på hver side av tåen. Deretter fjernes det den siden av neglen som er inngrodd. Hele negledelen fjernes på langs, helt ned til roten av neglen (neglematriks).

Deretter behandles negleroten med et sterk etsende middel (fenol eller trikloreddiksyre). På denne måten unngår man at neglen vokser ut igjen etter hvert og plagene gjentar seg. Dette inngrepet etterlater en smalere negl som har bedre plass enn opprinnelig, slik at neglen ikke lenger gror inn i huden på sidene.

I de aller fleste tilfeller holder det med ett inngrep for å fjerne plagene. En sjelden gang må inngrepet gjentas fordi man har etterlatt seg rester av negleroten, slik at det fortsatt vokser ut negl som kan gro inn i huden.

Pris for operasjon av inngrodd negl

Operasjonen koster 6 244,- og tar ca. 60 minutter.

Bestill time for neglereseksjon 

Volvats hudlege Daniel De La Rosa Carillo hjelper deg med inngrodd tånegl og andre neglesykdommer på Majorstuen i Oslo.

Bestill konsultasjon hos hudlege Daniel på Majorstuen

Andre metoder for behandling av inngrodd tånegl tilbys også av våre allmennleger og gastro-/generellkirurger.

Konsultasjon hos hudlege

2 310,-

Priseksempel fra Drammen, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Hvorfor velge hudlege hos Volvat?

Riktig behandling for deg

Vårt brede medisinske utvalg av hudbehandlinger tillater oss å skreddersy behandling til hver enkelt pasient.

Anerkjente leger

Hos oss jobber noen av Norges mest anerkjente hudleger, med spisskompetanse innen estetiske og medisinske behandlinger, laserbehandlinger og hudkirurgi.

Alle hudproblemer

Våre erfarne hudleger utreder og behandler både kroniske og akutte hudsykdommer. Vi hjelper deg dersom du plages med alt fra akne og problemhud, til solskader og fjerning av føflekker.