Skjev penis

Penisfeilstilling kan være medfødt og gir da ofte en bueformet feilstilling enten mot siden eller oftest nedad. Feilstillingen sees bare ved ereksjon.

Om skjev penis: Peyronies-sykdom / Induratio Penis Plastica

Peyronies sykdom er en bindevevslidelse som kjennetegnes ved endringer i bindevevshinnen rundt svamplegemet i penis. Disse endringene forårsaker en unormal arrdannelse, kjent som Peyronies plakk, som vanligvis er en følbar klump under huden på penis. Peyronies plakk består hovedsakelig av kollagen og erstatter de normale elastiske fibrene.

Årsaken til denne betennelsesreaksjonen og plakkutviklingen er ikke alltid kjent, men kan være små skader som f eks bøyning på penis. Peyronies plakk forhindrer normal strekking av penis ved ereksjon, og kan føre til ett av kjennetegnene på Peyronies sykdom; krumming av penis. Krumningen kan forårsake vesentlig plage og ubehag.

Medfødt penisfeilstilling eller feilstillinger ved induratio skal kun opereres dersom det gir en betydelig kosmetisk plage eller der hvor seksuell aktivitet blir vanskelig å gjennomføre.

Operasjon

Inngrepet gjøres ved at det blir satt sting på den konvekse siden av feilstillingen, slik at en kraftig tråd, som ikke går i oppløsning, presser penis tilbake i riktig stilling. Under inngrepet blir det satt et stoff i corpus cavernosum som gir en viss grad av ereksjon mens vi opererer. Det er da mulig å sette stingene slik at korreksjonen blir mest mulig tilfredsstillende.

Det er ikke alltid mulig å operere slik at penis blir fullstendig rett, men man tar sikte på å gjenopprette riktige akser. Inngrepet kan gjøres i generell anestesi eller i ledningsbedøvelse.

Etter operasjon

Man kan som oftest reise hjem etter noen timer. Ofte vil det være en del smerter forbundet med ereksjon etter et slikt inngrep. Disse smertene kommer ofte om natten, hvor man kan ha 3 – 4 ufrivillige ereksjoner. Man kan da våkne av smerter, faktisk i noen uker etter inngrepet. Disse smertene vil gradvis gå tilbake. Man kan også kjenne de stingene som er satt for å korrigere tilstanden. Disse blir værende.

I noen tilfeller er det aktuelt å fjerne et sting eller sette et sting til ved en senere anledning. Stingene skal motholde ganske store krefter og det hender at naturens krefter er større en de sting som er satt. En viss grad av re-operasjon kan forventes, kanskje opp mot 10%.

Det er aktuelt med smertestillende etter operasjonen og seksuell aktivitet kan ikke gjenopptas før etter ca. 4 uker. Dersom du opplever at smertene eller hevelsen er større enn det som er forventet kan du ta kontakt med poliklinikken.

Konsultasjon

2 540,-

Priseksempel fra Fredrikstad, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Hvorfor velge urolog hos Volvat?

Erfarne spesialister

Våre dyktige og erfarne urologer utreder og behandler både kvinner og menn for de fleste lidelser i urinveier og genitalier. 

Alle urologiske plager

Vi kan tilby alt fra utredning av benigne lidelser, og mindre kirurgisk inngrep som sterilisering og operasjon av trang forhud, til avansert utredning av kreftsykdom i urinveiene og større urologisk kirurgi i full narkose.

Tilpasset deg

Tegn på urinveisinfeksjon og bekkenbunnsplager kan utvikle seg ulikt fra person til person – derfor tolker vi symptomer innenfor dine personlige rammer og tilpasser behandling deretter.