Skrotale operasjoner

For gutter som har jo-jo testikler eller mangler den ene eller begge testiklene i pungen, trenger man en utredning for hvor den manglende testikkelen er. Dette gjøres med ultralyd (UL) på urologens kontor. Oftest finnes den i eller utenfor lyskekanalen.

Vi kan tilby operasjon hvor vi setter testikkelen ned i pungen der den skal være, kalt orchiopexi, som betyr ganske enkelt å feste testikkelen i pungen.

Det er viktig at begge testiklene er i pungen. Dette fordi at gutter gjennom hele livet trenger å kunne kjenne på testiklene sine, for hvis det skjer noen forandringer med dem så må dette følges opp.

Det er økt risiko for testikkelkreft hos gutter som hvor testikkelen ikke er kommet ned i pungen. Å få testikkelen ned i pungen reduserer forekomsten av kreft i testikkelen.

Konsultasjon

2 540,-

Priseksempel fra Fredrikstad, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Hvorfor velge urolog hos Volvat?

Erfarne spesialister

Våre dyktige og erfarne urologer utreder og behandler både kvinner og menn for de fleste lidelser i urinveier og genitalier. 

Alle urologiske plager

Vi kan tilby alt fra utredning av benigne lidelser, og mindre kirurgisk inngrep som sterilisering og operasjon av trang forhud, til avansert utredning av kreftsykdom i urinveiene og større urologisk kirurgi i full narkose.

Tilpasset deg

Tegn på urinveisinfeksjon og bekkenbunnsplager kan utvikle seg ulikt fra person til person – derfor tolker vi symptomer innenfor dine personlige rammer og tilpasser behandling deretter.