Egen barneavdeling i Oslo på Volvat Luftveisklinikk

Det er viktig at ikke legevurdering av syke barn forsinkes på grunn av bekymring for koronasmitte. Det er trygt å komme til Volvat Luftveisklinikk, og vi har erfarne barneleger som hjelper både med utredning og behandling.

17.11.2020  |  Oppdatert: 24.10.2021

Luftveisklinikken på Volvat Majorstuen er nå avviklet

 

Om barnet ditt har symptomer som feber, hoste, sår hals eller andre infeksjonssymptomer, skal du ikke utsette legebesøket, sier barnelege Kristin Jensen.

Mange foreldre er bekymret for koronasmitte om man drar til legen, og utsetter derfor legebesøket. Andre opplever å bli avvist hos fastlegen ved symptomer på luftveisinfeksjon.

Volvat Luftveisklinikk i Oslo på Majorstuen har vi egen barneavdeling, og hit er det trygt å komme. Vi tar i mot alle barn med mistenkt infeksjon, uansett symptomer.

Ønsker du å få vurdert ditt barns symptomer på korona?

Er barnet ditt smittet av korona eller ikke?

-Det er nå sesong for luftveisvirus generelt, og koronaviruset har til nå gitt lite sykdom hos barna. Vi tester alltid for flere ulike virustyper. I skrivende stund ser vi svært mye adenovirusinfeksjoner. Dette viruset gir ofte høy feber, sår hals og røde trommehinner, noen ganger løs avføring. Symptomer og blodprøver må tolkes med omhu for å unngå unødig antibiotikabruk.

Senere i sesongen vil influensa og andre virus dominere. Høy feber er ikke typisk for korona-infeksjon hos barn; de har oftest et lett forløp med milde symptomer.

Undersøkelse av barn med luftveissymptomer i trygge omgivelser

Vi tar først en blodprøve av de aller fleste barna med feber, deretter en klinisk vurdering. Vi sjekker medbragt urin hvis det er mistanke om urinveisinfeksjon, og streptokokktest ved mistanke om bakteriell halsbetennelse. Nesepenseltest brukes for sjekk av virus. Alle familier får en telefon fra oss dagen etter når prøvesvaret foreligger (det er kun svaret på en eventuell korona-test som fremkommer på helsenorge.no).

Yngre barn bør til lege om symptomene ikke går over

Jensen understreker viktigheten av å ikke utsette legebesøket hvis barnet har vedvarende symptomer utover et par dager. -Jo yngre barn, jo lavere terskel for legevurdering, sier hun.

På luftveisklinikken tar vi imot alle barn, uansett symptomer

Ved Volvat Luftveisklinikk har vi korte ventetider, og du får hjelp i trygge omgivelser med strengt smittevern. Det er trygt å komme til oss, og vi tar alle forhåndsregler. Vi følger de strengeste retningslinjene for smittevern, og kan hjelpe deg raskt både med undersøkelse og behandling, avslutter Jensen.

Volvat Luftveisklinikk: En vanlig legetime med ekstra smittevern

Du kan enkelt bestille timen selv på våre hjemmesider, eller ta kontakt med oss på telefon. Vi holder åpent alle dager.

Bestill time hos barnelege på Volvat Luftveisklinikk i Oslo på Majorstuen, eller les mer om luftveisklinikken.

Ved oppmøte vil du se skilt til Volvat Luftveisklinikk. Klinikken ligger til høyre for hovedinngangen. Der venter du ute, til helsepersonell kommer og henter deg.

Tips til foreldre med time på Volvat Luftveisklinikk for barn

Barn kan oppleve det som skummelt å skulle ta prøver, og se mennesker i fullt smittevernutstyr. Våre barneleger er eksperter i å håndtere slike situasjoner. Likevel kan du med fordel forberede barnet ditt på å skulle ta blodprøve, og at menneskene dere vil møte er iført gule drakter, hette og munnbind. For de minste har vi også alltids en premie på lur.

For barn under 1 år med feber, men ingen åpenbare luftveissymptomer, er det ønskelig at urinprøve medbringes i sterilt glass fra poseprøve.

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.