Å ha en gravid som ansatt

I forrige ukes episode snakket vi med bedriftsjordmor Merethe Ulveseth om det å være gravid i jobb. Denne uken bytter vi perspektiv og prater om hvordan det er for arbeidsplassen å ha en gravid som ansatt.

17.05.2023

Merethe Ulveseth er bedriftsjordmor i Volvat og jobber tett på både ledere og gravide i arbeid. I sin jobb drar hun ut til bedrifter for å fortelle om viktigheten av en etablert gravid-policy.

“Å ivareta en gravid på jobb øker sjansen for at hun vil komme tilbake til den arbeidsplassen etter endt permisjon”

I episoden diskuterer vi hvordan arbeidsplassen på best mulig måte kan tilrettelegge for den gravide – hvilke tiltak som bør innføres og hvordan man kan vise både lederstøtte og kollegastøtte. Ivaretaking av den gravide må være en systematisk oppfølging som blir eid av alle i organisasjonen, hvor alle forstår intensjonen og investeringen ved å la den gravide trekke seg unna.

“Målet er jo ikke null sykefravær, målet er at i den grad du kan jobbe så skal du ha det bra når du er her”

Podkasten produseres av Volvat og er tilgjengelig på alle de store strømmetjenestene

Les mer om Her for deg-podkasten

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.