Overspising

Hvorfor føler noen mennesker et sterkt behov for å spise enorme mengder mat? I denne ukens episode snakker vi med klinisk ernæringsfysiolog, Janne Langehaug Antonsen, om overspisingslidelse.

Janne Langehaug Antonsen - Seksjonsleder og klinisk ernæringsfysiolog

24.05.2023

Janne jobber som klinisk ernæringsfysiolog og seksjonsleder for ernæring/spiseforstyrrelser i Volvat. Hun er spesialist innen livsstilbehandling, overvektbehandling, mage- og tarm utfordringer og spiseforstyrrelser.

I episoden tar vi for oss ulike former for spiseforstyrrelse, både de synlige og de usynlige. I motsetning til anoreksi, så er overspising i mange tilfeller en vanskelig lidelse å oppdage for utenforstående. For de som lider av overspising er dette en sykdom som medfører både psykisk stress og fysiske smerter.

“Overspisingslidelse er en lidelse hvor man gjerne bruker mat og drikke som en trøst, en belønning, et friminutt eller en avkobling fra tidligere historie”

Overspisingen blir en enkel og svært tilgjengelig måte å regulere vanskelige eller vonde følelser på, uten å måtte oppsøke hjelp eller råd.

“Maten er jo det nærmeste man finner en antidepressiva eller lykkepille i skapet hjemme – du trenger ikke til legen for resept, men bare handler eller bestiller den enkelt på nett”.

Podkasten produseres av Volvat og er tilgjengelig på alle de store strømmetjenestene

Les mer om Her for deg-podkasten

Janne Langehaug Antonsen

Seksjonsleder og klinisk ernæringsfysiolog

Volvat Majorstuen, Volvat Fredrikstad

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.