Sår hals, tett nese og nysing. Er det korona eller ikke?

Sår hals, tett nese og nysing. Er det korona eller ikke?

Høsten og vinteren er for mange av oss vanligvis preget av sår hals, hoste og tett, rennende nese. Koronapandemien gjør at symptomer vi tidligere antok at skyltes forkjølelse eller allergi, nå skaper mer bekymring. Kan det være korona, og bør du teste deg?

Vanlige symptomer på korona

Covid-19 er en luftveissykdom forårsaket av koronaviruset. Vanligvis vil man noen dager etter smitte oppleve symptomer som tørrhoste og irritasjon i halsen. Noen får feber og tung pust etter en stund.

Andre vanlige symptomer er svekket lukte- og smaksans, hodepine og slapphet. Det er også rapportert om tilfeller der man er kvalm, får magesmerter og diaré.

Nysing og tett og rennende nese er mindre vanlig om man er smittet av coronavirus.

Få legehjelp med sår hals, tett nese eller nysing på Volvat Luftveisklinikk

Har du symptomer som hoste, feber, vond hals, tung pust eller magesmerter?

Det kan være vanskelig å vite hvor man skal henvende seg om man opplever symptomer på luftveisinfeksjon. Om du er usikker på hva du bør gjøre, er vi der for deg.

Hos Volvat i Oslo, Bergen, Fredrikstad og Drammen hjelper vi deg i godt tilrettelagte og trygge omgivelser på Volvat Luftveisklinikk. Våre leger er utstyrt med fullt smittevern, slik at det er trygt for både de med og uten smitte å komme til oss.

Vi tar imot barn og voksne med alle slags plager, og tester deg for korona om det er behov for det. Vi holder åpent alle dager, og har kort ventetid.

Kilder: nhi.no, fhi.no