Håndkirurgi i Bergen

Operasjon, Volvat

Lidelser i hendene og håndleddene kan gi smerter, redusert bevegelse og redusert følelse. Vi tilbyr behandlinger som lindrer smertene slik at du raskest mulig kan fortsette med dine daglige aktiviteter.

Vårt sammensatte team av ortopeder, nevrokirurger og plastikkirurger behandler de fleste lidelser i hånden. 
 
Noen av de vanligste lidelsene du kan få behandling for: 

Carpal tunnel syndrom 

Dette er en svært vanlig tilstand som kjennetegnes ved at man dovner i tommel, pekefinger og langfinger. Symptomene oppstår gjerne på nattestid. En klinisk undersøkelse avslører tilstanden, og det behandles med operasjon med lokalbedøvelse.

Ulnar tunnel syndrom

Skyldes trykk på ulnaris-nerven, som gir “enkemannsstøt”. Symptomene er gjerne dovning i ringfinger og lillefinger. Typisk oppstår symptomene når man holder albuen bøyet over lengre tid eller nattestid. Dette behandles med operasjon med lokalbedøvelse.

Tennisalbue/musearm (Epicondylitt) 

En utbredt lidelse kjennetegnet med smerter på utsiden av albuen, ofte også utstrålende smerter nedover mot håndleddet, særlig ved løfting. Årsaken er oftest overbelastning eller repeterende bevegelser. Vi bruker en egenutviklet operasjonsteknikk med svært gode resultater, der ca 95% blir helt friske. 

Triggerfinger

Dette kjennetegnes ved at fingrene låser seg ved bøying og strekking. Pasienter med sukkersyke eller leddgikt er spesielt utsatt. Dette behandles med operasjon med lokalbedøvelse eller med kortisoninjeksjoner.

Slitasjegikt (Artrose) i hånd og håndledd

Slitasjegikt kjennetegnes ved smerter og stivhet i hånden, særlig i tommelens grunnledd, samt i de små fingerleddene. Diagnosen stilles med vanlige røntgenbilder av hånden. Dette kan behandles på flere måter.

Krokfinger (Dupytrens kontraktur) 

Dette er  sannsynligvis arvelig og skyldes en forandring i bindevevet under huden i hånden og utover på fingrene. Det starter med ømme knuter i håndflaten. Etter hvert dannes det strenger som brer seg utover på fingrene. Det påvirker oftest lillefinger og ringfinger men kan også påvirke alle fingrene, og de kan bli krokete. Når fingrene begynner å kroke seg anbefales det at tilstanden behandles.
 
Injeksjonsbehandling for denne tilstanden er svært effektiv og resultatene så langt ser ut til at det sannsynligvis er bedre enn operasjon.
Priser (Bergen)
  • Konsultasjon
    Fra 1 128,- (medlem)
    Fra 1 410,- (ikke medlem)

Til alle konsultasjoner tilkommer det materiell- og servicegebyr på 80 kr for allmenn- og barnelegebesøk og 150 kr for spesialistbesøk. Ved konsultasjon kan det påløpe ekstrakostnader som en følge av nødvendige undersøkelser og/eller prøver til laboratoriet. Vær også oppmerksom på at vi på enkelte tjenester har prispåslag på kveldstid (dvs. etter kl. 16), i helger og på helligdager. Ta kontakt med ditt Volvat-senter dersom du ikke finner prisinfo på tjenesten du ønsker.

Noen av våre medlemsfordeler:
  • 20 % rabatt på våre tjenester (inntil kr. 1000 pr. tjeneste)
  • Gratis tilgang til Helsetelefonen hele døgnet, hele året
  • Gratis medlemskap for studenter
Les mer om medlemskap