Artrose i tommelen (Morbus d`Quervain)

Morbus d`Quervain er seneskjedebetennelse i strekkesenene til tommelen. Dette gir smerter og verk i overgangen mellom tommel og håndledd, og medfører at pasientens hånd ikke fungerer godt i dagligdagse gjøremål som å vri opp en klut.

Det er ukjent hvordan Morbus d’Quervain oppstår. Overbelastning er som regel årsaken.

Behandling

Tilstanden Morbus d’Quervain behandles enten uten kirurgi med lokale injeksjoner av kortison, eller ved håndkirurgi, der seneskjeden spaltes og plass for extensor sene utvides på ryggsiden av håndledd.

Om forløpet

Forberedelser

For å forhindre at det blir betennelse i operasjonssåret er det viktig å gjøre hendene rene før operasjonen. Det er mange furer og gjemmesteder i hendene og på fingrene.

Selve dagen

På operasjonsdagen er det viktig at du vasker hendene grundig med Hibiscrub i 2 minutter. Operasjon gjøres i lokal bedøvelse.

Etter

Etter operasjonen legger en på Jelonett, tørrekompresser og vatt med elastisk bind. Bandasjen brukes i to uker. Etter at bandasjen er fjernet begynner en med fysioterapi for håndledd og tommel bevegelse.

Stingene løser seg opp og forsvinner av seg selv.

Det forventes en komplett kraft i håndgrepet uten smerter etter ca. 6-8 uker.

Konsultasjon

1 975,-

Priseksempel fra Stavanger, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.