Tennisalbue (Epicondylitt)

Oppstår som regel etter en overbelastning. Gjentatte bevegelser i håndleddet er som regel årsak til tilstanden.

Det er en hyppig slitasjeskade hos tennisspillere, derav navnet.

Sykmelding

Behov for sykemelding avhenger av hvilket yrke du har. Vanligvis sykemeldes en i 2 – 3 uker. Trening og sportslige aktiviteter kan vanligvis tas opp igjen etter 8 – 10 uker.

Behandling

Tilstanden behandles alltid først med avlastning og betennelsesdempende medisiner. Virker ikke dette vil det være aktuelt å forsøke injeksjon av et kortisonpreparat. Kirurgisk behandling blir kun brukt i tilfeller der annen behandling ikke har ført frem.

En kirurgisk behandling vil i de aller fleste tilfeller bestå av løsning av den korte strekkesenen i albuen, i tillegg tar en bort arrvev i senen og på benet. Inngrepet gjøres i lokalbedøvelse.

Vi bruker en egenutviklet operasjonsteknikk med svært gode resultater, der ca 95% blir helt friske. 

Om forløpet

Etter

Bandasje

Etter operasjonen blir det lagt på en bandasje og eventuelt en gipslaske med elastisk bind. Det elastiske bindet, gipslasken og bandasjen fjerner du selv etter 7 dager. Skyll armen rem med såpe og vann. Såret og stingene dekkes med hudtape så lenge det er sting der. Stingene løses opp og forsvinner av seg etter 2-3 uker.

Smerter

Ved smerter etter operasjonen anbefales det å bruke smertestillende-tabletter som du får kjøpt reseptfritt på apoteket.

Enkelte smertestillende medikamenter bør ikke brukes før eller de første dagene etter operasjonen da dette øker risiko for blødning. Informasjon om dette gis ved oppsett av time til operasjon.

For å redusere smerten og hevelsen er det svært viktig å holde armen høyt den første uken etter operasjonen. Armen bør hodes i hjertehøyde. Når du sitter eller sover er det viktig å bygge opp under armen med for eksempel en pute.

Aktivitet

Den første dagen tar du det med ro. Allerede dagen etter er det viktig å holde hånden høyt og strekke fingrene selv om det er smertefullt. Klem og åpne hånden kraftig. 5-10 ganger per time så lenge du er våken. Hjelp til med den friske hånden om det er nødvendig.

Når gipslaske er fjernet, må du i tillegg trene albuleddet ved å bøye og strekke armen ut flere ganger per time. Dette er det viktig at du fortsetter med inntil leddet fungere som normalt.

Oppfølging

Kontroll

Det er viktig at en følger legens instrukser for å få et godt resultat. Hvis alt går bra er det ikke behov for kontrolltime.

Vi anbefaler at du kontakter fysioterapeut for å få trening og instruksjoner I albuebevegelser.

Konsultasjon

2 588,-

Priseksempel fra Oslo, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.