Bodylift Oslo

En kroppsløft fjerner løs hus flere steder på kroppen.

Hva er bodylift?

Bodylift er et kirurgisk inngrep som skal stramme opp og fjerne overflødig hud. Det er et mer omfattende inngrep enn bukplastikk. Kirurgen gjør et kutt langs magen og fjerner overflødig og slapp hud. I tillegg til å fjerne overflødig hud på magen, behandles også setepartiet, magen, midjen, hoftene, lårene og armene i samme prosedyre.  

Aldring, graviditet, drastisk vektnedgang, gener og solskader kan bidra til dårlig vevselastisitet, som igjen kan resultere i overflødig og slapp hud rundt magen, setepartiet og lårene.  

Kirurgene hos Volvat har lang erfaring med bodylift.

Hvem kan ta bodylift? 

Bodylift-kirurgi kan benyttes etter en slankeoperasjon dersom det er mye løs hud eller etter en drastisk vektnedgang.  

Huden har vært strukket og har derfor mistet mye av sin elastisitet og evnen til å trekke seg tilbake. Resultatet blir mye overflødig hud, som kan oppleves plagsomt. Det kan føre til redusert mobilitet, utslett, sår og infeksjoner.  

I tilfeller med mye overflødig hud som følge av vektnedgang holder det ikke nødvendigvis å kun gjennomføre en bukplastikk. Da er det flere områder som trenger behandling – spesielt nedre delen av ryggen og setepartiet.  

Kandidatee for en bodylift 

  • Man har hatt et dramatisk vekttap, som følge av slankeoperasjon, diett eller trening, og som følge av dette har løs hud flere steder, inkludert ansikt og nakke, bryster, armer, mage, rygg og lår. 
  • Det er viktig for pasientene å være på eller nær idealvekten før operasjonen. Det er også viktig å opprettholde en stabil vekt i minst tre til seks måneder før denne typen operasjon. 
  • Dersom man er slankeoperert må man ha hatt en stabil vekt i seks måneder, og det må være minst to år siden operasjonen ble gjennomført.  

Under en konsultasjon med en av våre kirurger vil vi vurdere om bodylift er et egnet alternativ. Dersom det ikke er det, vil vi finne den beste alternative behandlingsmetoden.  

Hva er forskjellen på bodylift og bukplastikk (tummy tuck)? 

En tradisjonell bukplastikk vil stramme magehuden i nedgående retning. Kroppsløft utført på nedre del av magen trekker huden oppover i stedet, og løfter i samme prosedyre setepartiet og ytre lår. Prosedyren fjerner også overflødig fett og hud fra ryggen, hoftene og flankene. 

Før operasjonen 

Før operasjonen vil man gå nøye gjennom hva slags resultater man kan forvente av operasjonen. Det er viktig å ha et realistisk forventningsnivå. Derfor er det viktig å forklare hva man ønsker at utfallet med operasjonen skal være.  

Man blir også gå gjennom nåværende helsetilstand og bruk av medikamenter. Dersom pasienten går på blodfortynnende vil man bli bedt om å slutte med dette. Man vil også bli bedt om å avstå fra å røyke. Dette er for å ha et så godt utgangspunkt som mulig til restitusjonsperioden.   

Under operasjonen

En komplett løft i underkroppen behandler baken, magen, midjen, hoftene og lårene i en og samme prosedyre. Kirurgen lager et snitt rundt hele nedre del av magen og ryggen, fjerner deretter overflødig hud og strammer opp området. Snittets lengde og mønster vil avhenge av hvor mye hud som må fjernes, og hvor den overflødige huden befinner seg.  

Avhengig av hver enkelt pasient, og pasientens ønskede resultat, kan kirurgen utføre en kombinasjon av fettsuging og kroppsløft. I andre tilfeller kan kirurgen utføre injeksjoner av fett, dersom enkelte deler av kroppen har mistet mye volum.

Pasienten blir lagt i narkose under inngrepet. Hvor lang tid operasjonen tar vil avhenge fra pasient til pasient – avhengig av hvor kompleks operasjonen er.  

Etter operasjonen

Det er helt normalt å oppleve, rødhet og blåmerker de første dagene etter operasjonen. Det anbefales at pasientene tar det rolig, og tar to til tre uker fri fra jobb. De fleste pasientene blir fullstendig restituerte innen seks uker, og de endelige resultatene blir synlige etter omtrent tre måneder. 

Bodylift kirurgi innebærer kirurgiske snitt for å fjerne overflødig hud og fett. Arrdannelse etter et slikt inngrep er ikke til å unngå, men vil falme med tiden. Med riktig etterbehandling og livsstilsvalg kan de falme raskere. Dette vil vi informere om under en konsultasjon. Snittene blir også laget for å være minst mulig sjenerende, og kan som oftest dekket av undertøy og badetøy.   

Hvor lang er nedetiden?  

De fleste vil krever fire til seks ukers restitusjonstid før de går tilbake til normale aktiviteter. Generelt sett bør man vente fra seks til åtte uker før man gjenopptar trening igjen. Det kan ikke legges noe trykk på det behandlede området i perioden etter operasjonen. Mange vil merke at mye av hevelsen forsvinner etter seks uker, og de aller fleste etter tre måneder.

Hvor store og synlige blir arrene etter plastikkirurgi?  

Vi vil gjøre vårt ytterste for å gjøre arr så små som mulig. Vi forsøker å skjule snittene i naturlige folder og hudformer. Selv om snittlinjer er permanente, vil de i de fleste tilfeller falme og bli mindre synlige over tid. Vi vil også forsøke å legge snittene slik at de skjules av undertøy og badetøy. For kvinner legges som regel snittene under bikinilinjen.   

Hvor lenge varer resultatene?  

Resultatene av en bodylift anses å være permanente, dersom man holder en stabil vekt. Om man går opp i vekt eller blir gravid kan dette påvirke resultatet. Naturlig aldring vil også påvirke hudens utseende. Etter hvert som man blir eldre, vil man miste noe av elastisiteten i huden. Dette vil ha en innvirkning på resultatet på sikt.   

Komplikasjoner og risikofaktorer

Alle kirurgiske inngrep har en viss risiko. På grunn av den betydelige mengden hud som blir fjernet under bodylift-operasjoner, er det visse risikofaktorer forbundet med denne prosedyren.   

Risikoen inkluderer: 

  • Blødninger og infeksjoner 
  • Unormal arrdannelse 
  • Asymmetri (ubalansert utseende) 
  • Utilfredsstillende resultater 

Vanlige bivirkninger etter inngrepet inkluderer hevelser, blåmerker, nummenhet og arrdannelser.   

Vi står klare til å hjelpe deg

Våre kirurger har lang og god erfaring med bodylift, og står klare til å ta deg imot til en uforpliktende konsultasjon.

Konsultasjon

1 050,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Bodylift i Oslo tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.