Operasjon av svettekjertler

Svette er helt normalt, men for enkelte er det ekstra sjenerende og plagsomt. Noen sliter med unormalt overdreven svette som ikke nødvendigvis er relatert til varme eller trening. 

Enkelte svetter så mye at det fører til store svetteflekker, eller at det drypper av hendene.  I tillegg til å forstyrre normale daglige aktiviteter, kan det også være svært plagsomt og sjenerende. Denne tilstanden kalles for hyperhindrose, og er heldigvis mulig å behandle.  

Hvorfor oppstår hyperhindrose?  

Det er ingen medisinsk årsak til hyperhidrose. Det kan være arvelig. Sekundær hyperhidrose oppstår når overdreven svette skyldes en medisinsk tilstand. Det er den mindre vanlige typen. Det er mer sannsynlig at man svetter over hele kroppen. Årsaker som fører til kraftig svette inkluderer:    

 • Diabetes 
 • Overgangsalder hetetokter 
 • Skjoldbrusk problemer 
 • Lavt blodsukker 
 • Noen typer kreft 
 • Hjerteinfarkt 
 • Problemer med nervesystemet  
 • Infeksjoner 

Symptomer på hyperhindrose

De fleste svetter når de trener eller anstrenger seg, er i varme omgivelser, er engstelige eller stresset. Overdreven svette som oppstår med hyperhidrose, overgår langt mer enn slik normal svette. 

Den typen hyperhidrose som vanligvis påvirker hender, føtter, armhuler eller ansikt, skjer minst en gang i uken i løpet av tiden man er våken. Svetten oppstår vanligvis på begge sider av kroppen.  

Når bør man oppsøke lege?  

Bestill en konsultasjon hos en av våre leger dersom:  

 • Du begynner plutselig å svette mer enn vanlig 
 • Du opplever ukontrollert svette når du ikke anstrenger deg 
 • Svetten forstyrrer din daglige rutine 
 • Du opplever nattesvette uten noen åpenbar grunn 
 • Du svetter på begge sider av kroppen 

Hvordan behandles hyperhindrose?  

Hyperhidrosebehandling hjelper vanligvis, og begynner med antiperspiranter med reseptbelagt styrke. Hvis antiperspiranter ikke hjelper, må man prøve forskjellige medisiner og behandlinger. Dersom det er en alvorlig grad av hyperhindrose, så kan kirurgen enten foreslå operasjon enten for å fjerne svettekjertlene eller koble fra nervene som er ansvarlige for overproduksjonen av svette. 

Operasjon av svettekjertlene 

Dersom reseptbelagte behandlinger ikke fungerer, kan kirurgi være en god løsning.

Liposkulptur  

Med liposkulptur brukes samme metode som ved en fettsuging. I stedet for å suge ut fett, suger kirurgen ut laget av den dype huden der svettekjertlene befinner seg. Prosedyren etterlater kun små, nesten usynlige arr.  

Kirurgisk fjerning av svettekjertler i armhulen 

Et annet alternativ er å fjerne svettekjertlene i armhulen ved hjelp av kirurgi. Dette er en mer inngripende metode, og etterlater større og mer synlige arr.  

Injeksjonsbehandling 

Man kan også bruke injeksjoner for å blokkere nervesignalene som er ansvarlige for svetteproduksjonen. Dette stopper svettekjertlene fra å produsere for mye svette. Det er vanligvis nødvendig å repetere behandlingen etter fire til seks måneder. Over tid kan det imidlertid gå lenger mellom behandlingene. 

Under en konsultasjon med en av våre leger vil vi finne den beste behandlingsmetoden for deg. Ikke nøl med å ta kontakt! Vi står klare til å hjelpe.  

Konsultasjon

1 050,-

Priseksempel fra Hamar, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.