Plastisk kirurgi Bergen

Volvat Plastikkirurgi er det trygge valget enten du vurderer plastisk kirurgi i ansiktet eller på kropp av medisinske eller estetiske årsaker. Volvat i Bergen tilbyr et stort utvalg innen kosmetisk og rekonstruerende plastisk kirurgi.

Plastisk kirurgi i Bergen

Vurderer du plastikkirurgi? På Volvat i Bergen er du velkommen til en helt uforpliktende konsultasjon om kosmetisk kirurgi med en av våre erfarne kirurger. I Bergen har vi tre klinikker, Volvat Åsane, Volvat Laguneparken og Volvat Ulriksdal. Vi har både kvinnelige og mannlige plastikkirurger.

God informasjon på konsultasjon i Bergen

Alle som ønsker å få utført kosmetiske operasjoner har først en konsultasjon med kirurgen.

På konsultasjonen vil du få god informasjon om det inngrepet du ønsker å få utført, og vi vil gå igjennom inngrepet og diskutere med deg. Vi vil først snakke om hva som skjer i forkant av operasjonen, for deretter snakke om hva skal skje under selve inngrepet. Her informere vi om potensielle arr-dannelser, teknikker og fremgangsmåter vi kan bruke. Vi lytter alltid til dine ønsker, men vil også gi deg trygge råd og veiledning som vil gi deg det beste resultatet.

Hos oss kan du snakke om ett eller flere inngrep på samme konsultasjon. Det er mange plastikkirurgiske operasjoner som med fordel kan bli utført samtidig. Vi tar oss god tid til å lytte til deg, og svarer på all spørsmål du måtte ha.

Erfaring gir trygghet

På Volvat Medisinske Senter i Ulriksdal i Bergen får vi inn pasienter som hovedsaklig ønsker kosmetisk behandling, enten i form av øyelokkoperasjon, facelift, ulike former for brystoperasjon, fettsuging eller bukplastikk. Dette er operajsoner som mange har tenkt nøye igjennom over lang tid, og som gjør at de kanskje vil få det bedre med seg selv. De fleste pasientene er opptatt av hvem som skal utføre behandlingen.

Personlig oppfølging

Nesten alle som skal få utført kosmetisk kirurgi ønsker en erfaren kirurg. Hos oss møter du kirurger som har jobbet med kirurgi i flere tiår, og som er innstilt på å gjøre det beste for sine pasienter, både før, under og etter operasjon. Selv om det er svært lav risiko for komplikasjoner ved plastikkirurgi, vil alle få telefonnummer til overlegen etter operasjonen, slik at du kan ringe om det skulle være noe.

Uforpliktende konsultasjon

Ta kontakt med oss på tlf: 55 11 20 00 for å komme til Laguneparken eller Ulriksdal, eller kontakt oss på tlf: 55 11 20 45 for Åsane. Du kan også bestille uforpliktende konsultasjonstime med plastikkirurg via web-bookingen. 

En konsultasjon hos plastikkirurg koster 500,- og er helt uforpliktende. Er du Volvat-medlem er denne prisen rabbatert.

Volvat i Bergen har tre medisinske senter og sykehus. Du finner oss ved Lagunen senter, Åsane senter og i Bergen sentrum. 

Velkommen!

Volvat utfører det meste innen kosmetisk og rekonstruktiv plastikkirurgi med svært dyktige og erfarne plastikkirurger. 

Svært erfarne og anerkjente plastikkirurger

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner fra alle lag i samfunnet. Volvat utfører årlig et sted mellom 2-3000 plastisk kirurgiske operasjoner, som for eksempel:

Dette gir deg trygghet for et godt resultat.

Kosmetiske behandlinger

I tillegg tilbyr vi en rekke kosmetiske behandlinger, som for eksempel leppeforstørrelse, rynkefjerning med injeksjoner, medisinske hudprogram (kremer) og liknende.

Uforpliktende konsultasjon om plastisk kirurgi

Vi tilbyr uforpliktende konsultasjon hos en av våre spesialister innen plastisk kirurgi. På konsultasjonen vil vi gi deg råd og veiledning i forhold til dine ønsker, og foreslå en behandlingsplan ut ifra dine behov. 

Grunnlaget for en god behandling dannes i kommunikasjon mellom pasient og kirurg. Det er her vi kan få et ordentlig bilde av hva du ønsker, og du kan få avklart spørsmål som du sitter inne med rundt et inngrep eller om plastikkirurgi generelt. Det er ofte svært mange individuelle hensyn å ta før et inngrep, og vi tilpasser og skreddersyr behandlingsopplegg for hver enkelt pasient. På konsultasjonen kan vi sammen finne ut hvilke behandlingsmetoder som kan være aktuelle, og hva som føles riktig for akkurat deg. 

Det er svært viktig for oss å gi deg et realistisk bilde av hva som kan oppnås. Hos Volvat blir du behandlet av noen av landets mest erfarne eksperter på plastisk kirurgi.

Samvittighetsfull bedømming

Det kan forekomme situasjoner der vi ikke føler oss trygge på at et plastikkirurgisk inngrep er i pasientens beste interesse. Da vil vi ikke utføre inngrepet, selv om pasienten insisterer. Vår erfaring tilsier at de fleste pasienter som blir frarådet et inngrep er takknemlige for vår anbefaling og har forståelse for dette og sin situasjon. De aller fleste setter pris på en faglig og samvittighetsfull bedømmelse og anbefaling og ikke lar oss styre av økonomiske motiver.

Vanlige plastikkirugiske inngrep

Fettsuging, øyelokksoperasjon og brystforstørrelse med silikon er de vanligste inngrepet innen plastisk kirurgi i Norge. Vi utfører alle disse inngrepene på Volvat.

Plastisk kirurgi aksepteres av stadig flere, både menn og kvinner. Noen hemmes av komplekser, noen føler at alderen synes mer enn den føles, og noen drømmer om et bedre utseende.

Øyelokksproblematikk kommer ofte med alderen, og med alderen kommer folder og rynker til syne. Mange opplever hengende og "løs hud" rundt øynene eller på øvre øyelokk ("tunge øyelokk") som et plagsomt. Poser under øynene er av kosmetisk karakter, men kan fjernes ved nedre øyelokksplastikk, ofte kombinert med CO2-laserbehandling. Hvis huden på øvre øyelokk skygger for synet, kan slik behandling dekkes av det offentlige.

Facelift, øyelokksplastikk som tunge øyelokk og poser under øynene, og annen plastisk kirurgi er effektive inngrep for å redusere løs overskuddshud og alderstegn.

Plastisk kirurgi - ikke et enkelt valg

Valget om å foreta et plastikkirurgi inngrep er en stor og komplisert avgjørelse, og ofte noe man bruker lang tid på å vurdere. For oss er det svært viktig å gi deg et realistisk bilde av hva som kan oppnås med plastikkirurgi. På Volvat blir du behandlet av noen av landets mest erfarne eksperter på plastisk kirurgi, og det er viktig for oss at du føler deg trygg og ivaretatt på våre sykehus under hele prosessen. Etter operasjonen vil du få personlig oppfølging etter behov.

Plastisk kirurgi dekket av staten

Det er mulig å få plastisk kirurgi dekket av det offentlige. Bukplastikk og brystreduksjon er eksempler på plastisk kirurgi som kan bli dekket av staten. Dersom inngrepet er medisinsk begrunnet, kan det bli dekket av det offentlige. Dersom inngrepet er medisinsk begrunnet, så betaler du kun egenandel for konsultasjon, operasjon og kontroll. Ta kontakt med oss for å høre om vi kan hjelpe deg.

Dersom operasjonen er kosmetisk begrunnet, må du legge ut for dette selv.

Hva er kosmetisk kirurgi?

Kosmetisk kirurgi er inngrep hvor kosmetiske hensyn er en avgjørende indikasjon for inngrepet. Et kirurgisk inngrep er å anse som et kosmetisk kirurgisk inngrep når det avgjørende hensynet for å utføre inngrepet er av kosmetisk og ikke av medisinsk karakter.

Kan jeg ta medisiner slik jeg pleier?

Medikamenter som inneholder acetylsalisylsyre, skal ikke benyttes 1 uke før operasjonen. Dette fordi disse medikamentene gjør blodet "tynnere" og således øker risikoen for blødninger under og etter operasjonen. Såkalte antiflogistika, E-vitamin-tabletter, Omega 3, Tran og Multivitaminer virker til en viss grad på samme måte som acetylsalisylsyre og bør helst ikke brukes siste uken før operasjonen. Skulle du av noen anledning behøve smertestillende medikamenter den siste uken før operasjonen vil vi anbefale deg hvilke. Bruk av faste medisiner skal være diskutert og avklart med plastikkirurgen i god tid før operasjonen.

Kan jeg drikke alkohol før plastisk kirurgi?

Alkohol tynner ut blodet og gjør vevet mer lettblødende. Du kan derfor ikke drikke større mengder alkohol den siste uken – de siste 24 timer før operasjonen må du være helt avholdende.

Kan jeg røyke som normalt før og etter plastisk kirurgi?

Røyking hemmer blodsirkulasjonen. Nikotinen gjør at blodkarene trekker seg sammen. Dessuten inneholder røyk kullos (karbonmonoksid) som blokkerer transporten av surstoff (oksygen) via de røde blodlegemene. Til vanlig har kroppens ulike organer (inklusive huden) en betydelig reserve-kapasitet av blodsirkulasjon. Etter en operasjon trenger imidlertid vevet mye mer surstoff til sårtilhelingen og røyking vil derfor ha en uheldig innvirkning. Ved noen typer plastisk kirurgi hvor mye hud er løsnet og sydd sammen under en viss stramming er blodsirkulasjonen i sårkantene dårlig. Dette gjelder i særdeleshet operasjoner som facelift/ansiktsløft, full bukplastikk, brystløft og brystreduksjon. I forbindelse med slike operasjoner må man derfor helt avstå fra røyking (4 uker før og 4 uker etter operasjonen) til sårene er grodd. Røyking øker dessuten risikoen for blodpropp og luftveiskomplikasjoner og er således ugunstig spesielt ved narkose.

Kan jeg bruke p-piller i tiden før og etter operasjon?

Volvat anbefaler at pasienter som skal opereres i narkose slutter med p-pillene senest 1 uke før og venter til det har gått 4 uker etter operasjonen med å begynne igjen. Spesielt er kombinasjonen av p-piller og røyking ugunstig i forbindelse med plastisk kirurgi.

Hud

Det finnes en rekke metoder som kan brukes for å bedre hudkvaliteten, alt fra hudkremer til behandling med injeksjoner eller fillere – eller laser og plastisk kirurgi. Overflødig hud på magen kan fjernes ved mageplastikk i kombinasjon med fettsuging og gjerne muskeloppstramming. Se våre kosmetiske behandlinger.

Overskudd av hud på overarmene oppleves av mange som skjemmende og plagsomt. Dette kan korrigeres ved en overarmsplastikk. Overskudd av hud på lårene skaper ofte sårhet i hud på grunn av gnisning. Den løse overskuddshuden på innsiden av lårene kan strammes opp ved en lårplastikk.

Før-etter-bilder ved plastisk kirurgi

Volvat kan ikke vise før-etter-bilder på nettsiden; markedsføring av kosmetiske (kirurgiske) inngrep skal, ifølge forskrift om markedsføring av kosmetiske inngrep, ikke inneholde pre- og postoperative bilder (før-og-etter-operasjonen-bilder).

Forbudet innebærer at det for eksempel ikke kan brukes bilder som viser en person før og etter en fettsuging, bukplastikk, brystforstørrelse eller ansiktsløft.

Vi har imidlertid flotte før-etter-bilder på klinikken, så under konsultasjon hos kirurgen kan du få se bilder som viser forventet operasjonsresultat. Dette regnes som hensiktsmessig informasjon i henhold til helsepersonelloven § 10.

Med pre- og postoperative bilder menes bilder av personer som viser deres utseende før og etter et kosmetisk inngrep, og på den måten viser resultatet av et kosmetisk inngrep.

Brystoperasjon

Brystoperasjoner utgjør en viktig del av det plastikkirurgiske tilbudet. De vanligste brystoperasjoner er brystforstørrelse med silikon, brystløft og brystreduserende operasjon.

Brystforstørrelse med silikonproteser

Brystene endrer form, fasthet og konsistens med alderen. Noen kvinner har etter at de er helt ferdig med pubertet og vekst små og underutviklete brystkjertler. Mange av disse ønsker brystforstørrelse med silikon allerede i yngre år. Innlegg av silikonproteser er et svært vanlig inngrep for å behandle dette.

Brystløft

Andre har "slappe og løse" bryster (for eksempel såkalte hengebryst). Dette kan skyldes hormonelle endringer, resultat av svangerskap og amming, eller komme som følge av endret kroppsvekt. Disse kan behandles med et brystløft.

Brystreduserende operasjon

Store og tunge bryst kan skyldes hormonelle endringer, resultat av svangerskap og amming, eller komme som følge av endret kroppsvekt. Ønsket om brystreduksjon kan være både medisinsk og kosmetisk begrunnet.

Plastisk kirurgi i Bergen tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.