Halsløft

Et halsløft er en kosmetisk prosedyre som fjerner overflødig hud og fett rundt kjeven. Resultatene kan være langvarige, men halsløftoperasjoner kan ikke stoppe aldringsprosessen.

Hvem egner seg best for et halsløft? 

Et nakkeløft kan utføres på voksne i alle aldre, men det er vanligst mellom 40 og 70 år. Med årene mister huden under haken og på halsen sin elastisitet. Noen ønsker å korrigere dette. Under et halsløft fjerner vi overflødig og løs hud, og reduserer fettansamlinger under haken. Vi reduserer også muskelbåndene i halsen. 

Hvor lenge varer resultatene?  

Man kan forvente at halsløftresultatene varer mellom 10 og 15 år. Man vil naturligvis fortsette å eldes etter operasjonen, noe som etter hvert vil påvirke resultatene. Du vil likevel se gode resultater i minst et tiår. 

Får man arr etter halsløftet?  

Som de fleste operasjoner vil et halsløft kreve at kirurgen lager et snitt i huden. Snittene vil gi arr, men en erfaren plastikkirurg vil tenke nøye gjennom plasseringen av snittene, slik at de ikke blir mer synlige enn nødvendig. Snitt lages ofte nær hårfestet. Det er også viktig å presisere at snittene ofte er små, som også reduserer sjansene for arrdannelse. Med tiden vil også arrene reduseres. Man kan også bruke en arrkrem for å få fortgang på heleprosessen.

Kan man kombinere halsløft med andre operasjoner? 

Det er mulig å kombinere halsløft med andre operasjoner ved ønske, som ansiktsløft. Hvilke operasjoner som skal utføres bestemmes i samråd med kirurgen. 

Før operasjonen 

Før prosedyren snakker man med kirurgene om følgende 

 • Forventninger og mål 
 • Medisinsk tilstand 
 • Nåværende medisiner, inkludert vitaminer og kosttilskudd 
 • Alkohol, tobakk og narkotikabruk 
 • Medikamentallergi 
 • Tidligere operasjoner 

Denne informasjonen lar plastikkirurgen bestemme den beste kirurgiske tilnærmingen, samt få et godt overblikk over mulige risikoer. Man kan bli bedt om å slutte med enkelte medisiner eller ta blodprøve før selve prosedyren. 
 
2-4 uker før operasjonen bør man slutte å røyke og slutte med blodfortynnende medisiner. Under en konsultasjon vil plastikkirurgen undersøke ansiktet og ta bilder for å planlegge operasjonen. Vi går også gjennom medikamentbruk, og finner ut om noen av dem er blodfortynnende. Disse kan ikke brukes de 14 dagene før operasjonen.  

Før operasjonen er det viktig at man har fastet i 6 timer før oppmøte. Vann, kaffe, te og juice kan drikkes inntil 2 timer før. Snus, tyggegummi og drops er ikke tillatt de siste 2 timene. Man må også unngå alkohol den siste uken før operasjonen. 

På operasjonsdagen 

På operasjonsdagen bør du være frisk og i best mulig form både fysisk og psykisk. Skulle du få influensa, forkjølelse med hoste og feber eller være dårlig allmenntilstand av annen årsak må operasjonen utsettes. Er du i tvil om du kan opereres ta kontakt med klinikken så snart som mulig så vil vår narkoselege sammen med plastikkirurgen avgjøre om vi anbefaler å utsette operasjonen eller ikke. 

Behov for ledsager eller transport 

Dersom man har vært i narkose er det viktig at man har med seg en ledsager. Etter operasjonen må du hentes på klinikken av en voksen og fornuftig person. Avtal på forhånd med en person som kan hente deg i privat bil, eller ta en taxi sammen med deg hjem. Du må også ha en voksen person sammen med deg den første natten etter operasjonen. Bor du langt fra klinikken (mer enn 30 minutters reisevei), anbefaler vi at du overnatter i ved klinikken den første natten etter operasjonen. 

Selve operasjonen 

Et halsløft kan gjøres med bedøvelse og lokalbedøvelse eller under generell anestesi. Dersom man skal ha narkose må man faste før operasjonen.  

Vi bruker da som regel fettsuging for å fjerne fett fra halsen. Kirurgen lager et lite snitt bak hvert øre og under haken. Spesialisert utstyr suger fett fra kjevelinjen og under haken.  

Fettsuging vil imidlertid ikke korrigere strukturelle forhold og hud som henger. Når man har overflødig hud lages det et snitt under haken, og de splittede muskelbåndene sys sammen igjen.  

Legen din vil diskutere hvilken type operasjon som vil fungere best for deg, avhengig av flere faktorer, inkludert ønsket resultat, kostnad og hva som er årsaken til misnøyen med halsen din.  

Etter operasjonen 

Man får en bandasje og et dren ved snittene. Stingene og dren fjernes etter en uke. Etter et halsløft vil man få en hevelse og blåmerker. Man har gjerne på en kompresjon som hjelper til med å redusere hevelsen. Det er viktig å holde hodet høyt og rett. Unngå å vri eller bøye nakken.  

Det kan ta noen uker før hevelsen og blåmerkene forsvinner, og opp til seks måneder før merkene etter snittene forsvinner. Bruk høy solfaktor – det er viktig å beskytte huden mot sol. Ikke bruk klær man må ta over hodet, og unngå å ta på snittene.

Komplikasjoner og risiko 

Alle operasjoner har muligheter for komplikasjoner. Risiko forbundet med halsløft er:  

 • Blødning under huden (hematom)
 • Reaksjon på bedøvelse 
 • Tykt arrdannelse 
 • Blodpropp 
 • Infeksjon 
 • Nerveskade 
 • Hudtap
 • Åpne sår 

Halsløft uten kirurgi hos hudlege

Ulthera: Ulthera er en dokumentert, ikke kirurgisk behandling for oppstramming av hud i ansikt og på hals ved hjelp av ultralyd. Den er godkjent av amerikanske myndigheter (FDA) og er velegnet for behandling av lett til moderat løs hud særlig under hake, kinn og slapp hud over øyne. Behandlingen retter seg mot huden og bindevevet under, uten kirurgisk inngrep eller forstyrrelser av hudoverflaten. 

Trådløft: Halsløft ved hjelp av trådløft er en teknikk som går ut på å stramme opp løs huden på halsen ved hjelp av spesialdesignede tråder. 

Ikke-kirurgiske behandlingsmetoder kan passe fint for personer som ikke ønsker å gjennomgå større inngrep, men vil ofte kreve vedlikehold av resultater. 

Volvat har lang erfaring med halsløft. Du kan føle deg trygg på at du er i gode hender. Kontakt oss for en uforpliktende konsultasjon!  

Konsultasjon

1 000,-

Priseksempel fra Fredrikstad, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.