Hakeimplantat Oslo

Hakeimplantater er en prosedyre som tilfører volum og struktur til kjeven, uten å endre pasientens grunnleggende anatomi. 

Et hakeimplantat er en kirurgisk prosedyre som kan endre ansiktsdefinisjonen og bygge en mer definert kjeve og profil. 

Hakeimplantat, genioplastikk eller hake-filler? 

Det benyttes tre hovedteknikker for å endre hakens form og volum. 

Hakimplantat brukes som regel for kirurgisk forsterkning eller forstørrelse av haken. Med denne teknikken brukes det silikonimplantater for å permanent omforme og omkonturere hakeområdet.  

Hake-fillers er et ikke-kirurgisk alternativ der det benyttes dermale fyllstoffinjeksjoner for å legge til volum i haken og hageregionen. Resultatene er ikke permanente, men varer i opptil ett år 

Genioplastikk er en kirurgisk omforming av haken som involverer skjæring av beina i underkjeven for å permanent endre størrelsen og formen på haken og kjevelinjen. Ingen implantater brukes; underkjeven "glir" til ønsket posisjon og festes deretter på plass med en liten metallplate og skruer. 

Hakeimplantater er en rask og enkel prosedyre som tilfører volum og struktur til kjeven, uten å endre pasientens grunnleggende anatomi. Genioplastikk er en mer kompleks prosedyre, og brukes ofte i rekonstruktive tilfeller for å korrigere misdannelser i hageregionen. 

Hvem passer for hakeimplantat? 

Et hakeimplantat passer til både menn og kvinner som ønsker å korrigere på hakepartiet. Det passer fint for personer som:

  • Ønsker å forstørre hake 
  • Vil ha et mer proporsjonert ansikt 
  • Forbedre underkjevens konturer 

Forberedelser før operasjon 

2-4 uker før operasjonen bør man slutte å røyke og slutte med blodfortynnende medisiner. Under en konsultasjon vil plastikkirurgen analysere ansiktet og ta bilder for å planlegge operasjonen. Vi går også gjennom medikamentbruk, og finner ut om noen av dem er blodfortynnende. Disse kan ikke brukes de 14 dagene før operasjonen.  

Før operasjonen er det viktig at man har fastet i 6 timer før oppmøte. Vann, kaffe, te og juice kan drikkes inntil 2 timer før. Snus, tyggegummi og drops er ikke tillatt de siste 2 timene.  

På selve operasjonsdagen er det viktig at man er frisk. Man vil ikke kunne gjennomføre en operasjon dersom man har feber, hoste eller liknende. Man må også unngå alkohol den siste uken før operasjonen. 

Hakeimplantat-operasjon

Inngrepet utføres enten i full narkose eller med lokalbedøvelse. Det lages et snitt under haken, der silikonimplantatet føres inn. Det plasseres inntil kjevebenet og blir som en slags forlengelse av det. Implantatet dytter eksisterende bløtvev fremover. For å unngå at implantatet flytter på seg eller beveger seg, festes det til kjeven med små titanskruer. Dette vil man ikke merke noe til, men det gjør at implantatet sitter godt på plass.  

Implantatene finnes i ulike fasonger og størrelser. Under en konsultasjon med kirurgen vil vi sammen finne frem til fasongen som passer best til hver pasients ønske. Det er også mulig å kombinere et hakeimplantat med et kjevevinkel-implantat for å få en ytterligere markert underkjeve. 

Etter operasjon og resultater 

Etter operasjonen blir haken bandasjert for å minimere hevelse og blødninger. Man kan forlate klinikken samme dag. Det er ikke uvanlig å få blåmerker og hevelser. Dette avtar etter én til to uker. Det er viktig å holde seg i ro i tiden etter operasjonen – gjerne i to til fire uker etter. Etter hvert som hevelsen går ned, vil man kunne se endringene. Det er svært gode resultater knyttet til en slik operasjon. Operasjonen vil gi en mer tydelig og fremhevende hake.  

Komplikasjoner og risikofaktorer  

Den mest vanlige komplikasjonen som oppstår ved et hakeimplantat, er at implantatet flytter på seg. Dette unngår man ved at kirurgene skrur fast implantatet til kjeven med små titanskruer. Man vil ikke merke noe til disse skruene.  

Konsultasjon

1 050,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Hakeimplantat i Oslo tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.