Innovervendt brystvorte-operasjon Oslo

Inndratte brystvorter kan behandles ved hjelp av et kirurgisk inngrep. Volvat har lang erfaring med slike operasjoner.

Hvis en brystvorte er inndratt, ligger den flatt mot areolaen eller går innover i stedet for å stikke ut. Areola er det sirkulære området av pigmentert hud rundt brystvorten. 

Et annet navn for inverterte brystvorter er innsunkne brystvorter. Noen mennesker blir født med dem, og andre utvikler dem senere i livet. Både menn og kvinner kan ha inndratte brystvorter. Noen ganger er bare en av brystvortene inndratt. Inndratte brystvorter er ikke farlig, men noen kan oppleve å få problemer med amming, eksem eller en oppsamling av puss i brystvorten.  

Grader av inndratte brystvorter 

Grad 1: Brystvorten kan lett trekkes utover, og vil noen ganger stå utover med kulde eller stimulering. Kvinner klarer fortsatt å amme. 

Grad 2: Brystvorten kan trekkes utover, men den går raskt tilbake til sin opprinnelige form. Kvinner kan ha problemer med å amme. 

Grad 3: Tilstanden er mest alvorlig. Man klarer ikke trekke brystvorten ut i det hele tatt. Kvinner klarer ikke å amme.  

Årsaker til inndratte brystvorter 

  • Alder  
  • Amming, brystkirurgi eller skade 
  • Medfødt 
  • Infeksjoner 
  • Brystkreft  

Operasjon av inndratte brystvorter  

Behandlingen for de fleste tilfellene av inndratte brystvorter er kirurgi. Hvis du planlegger å amme i fremtiden, snakk med kirurgen om risikoen for at operasjonen kan skade melkekanalene dine. Husk også at noen brystvorter går tilbake til å bli invertert selv etter prosedyren. 

Det er likevel mulig for pasienter med grad 3, som sliter med amming å få gjennomført en operasjon som delvis bevarer meklekanalene. Operasjonen innebærer vanligvis lokalbedøvelse og beroligende middel før operasjonen. Et snitt plasseres vanligvis rundt areola (det mørkhudede området rundt brystvorten), etterfulgt av brystvorten og areola-vevet som løftes fra brystet og sys til en ny form. Den løftede brystvorten og vevet kobles ikke fra brystet med denne teknikken.  

På personer som ikke skal amme i etterkant, gjøres et snitt ved bunnen av brystvorten, deretter løsnes melkekanalene og brystvorten formes for å oppnå ønsket resultat. 

Begge teknikkene for invertert brystvorteoperasjon tar vanligvis rundt en time å utføre. Målet med omvendt brystvorteoperasjon er å få brystvorten bli oppreist og forbedre utseendet på brystvorten. 

Etter operasjonen 

Unngå anstrengende anstrengelse i 1-2 uker etter operasjon av brystvorten. Det vil være noe ubehag, men blåmerker oppstår sjeldent. De fleste pasientene er tilbake på jobb alt fra 1 dag til en uke etter operasjonen. Total helbredelse og restitusjonstid tar vanligvis 4 uker. 

Ikke anbefalt for 

Invertert brystvortekirurgi anbefales ikke for pasienter som er gravide, ammer eller pasienter som planlegger å amme i fremtiden, da denne operasjonen kan kompromittere evnen til å gjøre det.     

Risiko ved operasjonen

Bivirkninger og risiko etter operasjonen kan omfatte arrdannelse, infeksjon, asymmetri, dårlig brystvorteposisjon, endringer i følelsen og manglende evne til å amme. 

 

Konsultasjon

1 000,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Innovervendt brystvorte-operasjon i Oslo tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.