Digital oppfølging og behandling av astma

Visste du at du kan få digital oppfølging og behandling av astma på Volvat Chat? Gjennom vårt samarbeid med AsthmaTuner kan du følge din astma dag for dag, og du får individuelle anbefalinger basert på din situasjon og hvordan din astma oppleves akkurat i dag.

  • Oppfølging og konkrete råd for behandling av din astma dag for dag
  • Gratis digitalt spirometer som enkelt kobles til app
  • Utformet i tråd med internasjonale retningslinjer for astmabehandling

Digital oppfølging og behandling av astma

Astma kan deles inn i tre ulike nivåer: kontrollert, delvis kontrollert og ukontrollert. Disse kan variere fra dag til dag, for eksempel på grunn av forkjølelse eller pollenallergi.

Når du benytter Volvat Chat for oppfølging av din astma, vil du sammen med legen din sette opp en individuell behandlingsplan. Du får en tilpasset instruksjon avhengig av hvilket nivå du befinner deg på akkurat i dag. For eksempel: bruk inhalatoren x1 morgen og kveld dersom astmaen er kontrollert, og x2 morgen, ettermiddag og kveld dersom den er delvis kontrollert.

Den digitale lungefunksjonsmåleren, også kalt spirometri, får du sendt hjem til deg, helt gratis. Denne kobles opp til appen AsthmaTuner. Du måler din lungefunksjon, svarer på noen enkle spørsmål om din astma, og mottar et tilpasset behandlingsopplegg om hvilken inhalator og hvor mange inhaleringer som er gunstig for deg akkurat i dag.

Slik fungerer astmabehandling på Volvat Chat

Du må ha en astmadiagnose for å få behandling via Volvat Chat. Du bestiller et digitalt besøk der legen sikkerstiller at din astma egner seg for digital behandling. Deretter får du tilsendt det digitale spirometeret. Du måler din lungefunksjon og logger inn i AsthmaTuner-appen hver dag eller noen ganger i uken for å få riktig behandling i hvert enkelt tilfelle.

Etter en stund, vanligvis etter rundt tre måneder, får du en ny konsultasjon der du og legen din vurderer om behandlingsplanen fungerer optimalt. Dere blir sammen enige om videre oppfølging.

Pris 

Konsultasjon på nett
Kr 350 for medlemmer
Kr 450 for ikke-medlemmer

Digitalt spirometer
Gratis

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.